
תואר "התפקיד הכי לחוץ שיש" נזרק מצד לצד בעולם הספורט. פעם אומרים זאת על מכבי תל אביב בכדורסל, פעם על נבחרת ברזיל, לה יש "200 מיליון מאמנים", וכן, לפעמים גם על נבחרת אנגליה.
אחרי עוד כישלון של נבחרת שלושת האריות, הפעם במונדיאל עם פאביו קאפלו, חרושת השמועות על מחליפים פוטנציאליים מיד נכנסה לפעולה, מדייויד בקהאם ואפילו עד אלכס פרגוסון.
המנג'ר הסקוטי של מנצ'סטר יונייטד הסביר מדוע דחה בעבר פעמיים את ההצעה לתפקיד: "הג'וב הזה הוא כמו גביע מורעל. התבקשתי כמה פעמים לקחת אותו, אבל כמובן שזה לא בא בחשבון. זה תפקיד נוראי. וחוץ מזה, אני מתחיל במינוס גדול בעצם היותי סקוטי. איך שלא תסתכל על זה, זה חשוב".
פרגי התייחס גם לביקורת על וויין רוני, שלא סיפק את הסחורה בדרום אפריקה, ואמר: "לוויין לא היה ניסיון גדול בגביע העולם. זה טורניר שבא פעם בארבע שנים ועבור שחקנים רבים זו הזדמנות של פעם בחיים. לוויין יהיו עוד הזדמנויות והוא יהיה יותר טוב בגלל הניסיון".
עוד הוסיף המנג'ר על האכזבה הכללית מכוכבי העל של הכדורגל האירופי: "לכל השחקנים הכי טובים, עם כל הציפיות וההייפ, היה טורניר רע - מסי, רונאלדו. זה קשה להסביר עם רונאלדו. דיברתי עם קרלוס קירוש אחרי הטורניר. הוא מאמן נהדר והוא מבולבל כמו כולם. אני לא חושב שנבחרת פורטוגל טובה כפי שהיא היתה בעבר".

כמו כן, פרגוסון גם דיבר על התנהלותה השערורייתית של נבחרת צרפת, שהסקנדלים בה התרחשו פחות או יותר על בסיס יומי, ושהקפטן שלה הוא חניכו ביונייטד, פטריס אברה. הסקוטי סיפר על שיחתו עם המגן ועל תחושתו האישית כי תקפו אותו שלא בצדק על החרמת האימון, יותר מיתר השחקנים של הטריקולור.
עוד הוא הוסיף על כך: "זה עניין קבוצתי. העובדה שהוא היה הקפטן הציבה אותו בחזית כדובר בפני המאמן. הם (השחקנים) קיבלו החלטה שאני חושב שכולם מתחרטים עליה עכשיו. היא היתה איומה. זה לא הגיע מבן אדם אחד, זו היתה החלטה קולקטיבית שהוא כקפטן לקח למאמן ולפיכך האפקט נפל על הכתפיים שלו, זה מאכזב".
