mako
פרסומת

דור חדש (לפחות מבחוץ) לניסאן אקס טרייל

פרטים מלאים על הדור החמישי של ה-X טרייל נחשפו עם הצגתו בשוק האמריקאי (שם הוא מוכר כ-Rogue) עם הנעה היברידית בלבד. האם הוא באמת חדש לגמרי? ומתי בישראל?

פורסם:
הקישור הועתק

הפלטפורמה והממדים דומים. האם זהו דור חדש?
הפלטפורמה והממדים דומים. האם זהו דור חדש? | צילום: ספורט 5

ניסאן אקס-טרייל חוגג 26 שנים מאז הדור הראשון, אז כרכב פנאי-שטח עם 5 מושבים. הדור הנוכחי, הרביעי במספר, הוצג באפריל 2021 והוא חולק פלטפורמה עם מיצובישי אאוטלנדר, כאשר הוא עבר מתיחת פנים נוספת ממש לפני חצי שנה. למרות העדכון, בניסאן השיקו את ה-Rouge החדש, אחיו התאום לשוק הצפון אמריקאי, וכמו בעבר הוא מקדים את ההשקה האירופאית שצפויה בעוד כשנה, אז גם נדע מתי בדיוק הוא יגיע לישראל. ועד אז, מה השתנה?

המון זוויות בכל מקום, לפחות מבחינה חיצונית הוא נראה שונה לגמרי
המון זוויות בכל מקום, לפחות מבחינה חיצונית הוא נראה שונה לגמרי | צילום: ספורט 5

עיצוב חיצוני וממדים
העיצוב החיצוני שופע זוויות שונות, השראה מדגם הקונספט Hyper Adventure שהוצג לפני 3 שנים, ובדומה לג`וק EV שהוצג לפני חמישה חודשים. החזית לוקחת את ה-V המוכר של ניסאן ומותחת אותו עד לקצות הפנסים, כאשר הסבכה בדוגמת "חלת דבש" מתחברת באופן דומה גם אל תאורת היום. הפגוש ממשיך בקו הזוויתי עם סבכה תחתונה בעלת חריצים משושים, וכך גם צורת הרדאר, לצד כונסי אוויר משולשים ומחודדים.

הפרופיל שומר על קשר לדור היוצא, עם בתי גלגלים מודגשים בשחור ובמקום פס ההגנה הזוויתי ישנו שקע בצורה דומה בדלתות, כאשר ההבדל הבולט ביותר הוא בעיצוב הקורה האחורית שנחתכת מוקדם ויוצרת מראה של גג צף, וכן חישוקים בגודל "18 או "19 בדוגמת מצולעים, כאשר המרכז נראה כמגן-דוד. מאחור שפת העיצוב הזוויתית ממשיכה, עם צמד פנסים מחודדים המחוברים בפס תאורה מקווקוו.

מבחינת ממדים, אין ממש הבדל מהדור הנוכחי, אורכו 4.65 מטר (ארוך רק ברבע ס"מ), רוחבו 1.85 מטר (רחב בס"מ אחד), גובהו 1.72 מטר (גבוה ב-2 ס"מ), בסיס הגלגלים עומד על 2.70 מטר (ללא שינוי).

גם תא הנוסעים חדש לגמרי. אולי בכל זאת אפשר לקרוא לו “דור חדש“
גם תא הנוסעים חדש לגמרי. אולי בכל זאת אפשר לקרוא לו “דור חדש“ | צילום: ספורט 5

תא נוסעים וטכנולוגיה
תא הנוסעים חדש לגמרי, כשהעיצוב הזוויתי מגיע אל הדשבורד ופתחי המיזוג, כמו גם אל הקונסולה המרכזית הנפרסת בצורת V כשמחזיקי הכוסות מציגים גם הם זוויות שונות. מתחת לפתחי המיזוג במרכז נמצא את פאנל הכפתורים הפיזיים של בקרת האקלים, אך הפעם התצוגה של משתקפת במסך המולטימדיה. הפעם לוח המחוונים ומסך המולטימדיה אחודים באותה מסגרת מלבנית, בגדלי "12.3 או "14.3 ברמת הגימור הגבוהה. הממשק מבוסס גוגל, כולל גוגל מפות, סייען Gemini וחנות אפליקציות, כמו גם קישוריות אלחוטיות לנייד.

מערכת שמע סטנדרטית עם 6 רמקולים או משודרגת עם 10 רמקולים של Bose, אופציה לתצוגה עילית, מושבים מחוממים ומאווררים, מושבים אחוריים מחוממים, מחזיקי כוסות מחוממים ועוד. בתחום הבטיחות נמצא את מערך ה-ProPILOT של ניסאן, הכולל כמובן את כל המערכות המקובלות וכן (בהתאם למדינה ולתקינה) אפשרות לנהיגה ללא ידיים, מעבר נתיב אוטומטי ועוד מערכות סמי-אוטונומיות.

מעניין איך האמריקאים יקבלו את מנוע ה-e-POWER עם שלושה צילינדרים?
מעניין איך האמריקאים יקבלו את מנוע ה-e-POWER עם שלושה צילינדרים? | צילום: ספורט 5

יחידת הנעה
באופן שיהיה אולי זר לשוק האמריקאי, הדגם החדש צויד ביחידת הנעה אחת, צנועה יחסית, אך היברידית. מדובר ביחידת ה-e-POWER בעלת מנוע טורבו בנזין 3 צילינדרים, בנפח 1.5 ליטר (148 כ"ס) ולצידו שני מנועים חשמליים ליצירת הנעה כפולה (קדמי בהספק 202 כ"ס, אחורי בהספק 134 כ"ס) הניזונים מסוללת 1.67 קוט"ש. ההספק המשולב המוצהר הוא 225 כ"ס העוברים אל הגלגלים דרך תיבת הילוך יחיד, שכן ההנעה העיקרית הינה חשמלית, וצריכת הדלק המשולבת עומדת על 16.2 ק"מ לליטר, בתקן EPA האמריקאי.

מאחר ומדובר באותה הפלטפורמה, תחליטו אתם אם עד כה מדובר בדור חדש או מתיחת פנים מקיפה.