הוועד האולימפי לא יבחר את ספורטאי השנה
הסיבה: רצון לשמור על שוויוניות, על רקע המצב הבטחוני והתחרויות שבוטלו


מנכ"ל הוועד האולימפי, גילי לוסטיג, אמר לאחר ההחלטה: "שנת 2025 היתה שנה שחייבה אותנו לחשיבה אחרת, כמה מבכירי הספורטאים והספורטאיות שלנו כולל מדליסטים אולימפיים, לא יכלו לקחת חלק באליפויות עולם ואירופה מה שמשפיע ישירות על בחירת המאמנים הנבחרים".
"נבחרי השנה הינו תואר אקסקלוסיבי וחשוב ולכן הנהלת הוועד האולימפי החליטה לקבל את המלצת הוועדה המקצועית ולא לבחור השנה נבחרים עקב חוסר השוויוניות אך לציין את ההשגים בדרך אחרת. אנחנו מקווים לשנה חדשה עם פחות אתגרים והרבה הישגים".
יו"ר הוועדה המקצועית, איתי מרגלית, הוסיף: "הוועדה המקצועית גיבשה את המלצתה להנהלת הוועד האולימפי מתוך הכרה מלאה באירועים הבלתי שגרתיים שאפיינו את השנה החולפת. הנחת היסוד המרכזית הייתה שיש להתחשב בהשפעה המשמעותית של אירועים אלו על רבים מהספורטאים המובילים, ובפרט על אי-יכולתם להשתתף בתחרויות המטרה המרכזיות שלהם".
"אנו עומדים מאחורי המלצתנו, אשר משקפת לדעתנו את הנסיבות יוצאות הדופן עמן התמודדו ספורטאינו, ומביעים תקווה כנה לחזרה מהירה ככל האפשר לשגרת אימונים ותחרויות.בנוסף הוצגו היום בהנהלת הוועד האולימפי עדכון לתקציב לשנת 2025 וכן הופיע אדריכל הבית האולימפי החדש איתן קימל, אשר הציג את עקרונות הפרוגרמה של הבית החדש והדמיות מזוויות שונות.
ביום הזה, הוועד האולימפי בישראל ומשפחת הספורט כולה, מרכינים ראשינו בפני סגן הדר גולדין שהובא לקבר ישראל אחרי 4120 ימים בשבי החמאס ובפני החטופים החללים שזכו להגיע לקבר ישראל, יהי זכרם ברוך.