קווארטררו נפצע בניסיון להגן על הכתר
הלחץ משפיע על הרוכבים בפסגת הדירוג: אלוף המוטוGP נפגע ביד בדירוג במלזיה ויזנק מהשורה הרביעית. פקו לא הצליח לנצל זאת ויזנק מהשורה השלישית


שני סבבים בלבד נותרו באליפות המוטו GP לעונת 2022 ואל הסבב במלזיה מגיע האלוף המכהן פאביו קווארטררו במרחק של 14 נקודות מרוכב דוקאטי פרנצ'סקו (פקו) בגנאיה שמוביל. מאז חופשת הקיץ, קווארטררו והימאהה לא מצליחים להביא תוצאות כמו בחצי הראשון של העונה. בגלל נחיתות אופנוע הימאהה מול הדוקאטי אך גם בגלל "טעויות רוכב", האלוף המכהן ראה כיצד פקו בגנאיה סוגר פער של יותר מתשעים נקודות ובסופ"ש הקודם אפילו איבד את ההובלה באליפות.
אל מקצה הדירוג של הסבב ה-19 של העונה התייצב הבוקר (שבת) הצרפתי בידיעה כי הוא חייב לקבוע הקפה מהירה שתאפשר לו לזנק מראש הגריד, אבל במהלך האימון הרביעי קווארטררו התרסק ושבר את האמה ביד שמאל. הפציעה הפריעה לו לקבוע זמן טוב במקצה הדירוג וקווארטררו יזנק מתחתית השורה הרביעית למרוץ החשוב.
