אמבפה מרחק נגיעה ממסי: מעקב מלכות השערים
צפו. כוכב צרפת דייק מהנקודה ושוב התקרב לפרעוש. הדירוג המלא

לא מעט שיאים נשברים ועוד ישברו במונדיאל 2026, אבל כנראה המעניין והיוקרתי ביותר נוגע לתואר מלכות שערי גביע העולם בכל הזמנים. שני אלופי עולם, שתי אגדות, ליאו מסי וקיליאן אמבפה נאבקים על הכתר.
הלילה (בין שבת לראשון) אמבפה התקרב שוב לפרעוש, עם שער בפנדל בדקה ה-69 בשמינית הגמר נגד נבחרת פרגוואי. כעת, הוא שוב רחוק שער אחד בלבד מהכוכב הארגנטינאי.
צמרת מלכי השערים בכל הזמנים
1. ליאו מסי (ארגנטינה) - 20 שערים
2. קיליאן אמבפה (צרפת) - 19 שערים
3. מירוסלב קלוזה (גרמניה) - 16 שערים
4. רונאלדו (ברזיל) - 15 שערים
5. גרד מולר (מערב גרמניה) - 14 שערים
6. ג`וסט פונטן (צרפת) - 13 שערים
7. פלה (ברזיל) - 13 שערים
8. הארי קיין (אנגליה) - 13 שערים
דרך אגב - מבין השחקנים שעוד פעילים כריסטיאנו רונאלדו עם 11 וניימאר עם 8.
כזכור, מסי החזיר לעצמו את פסגת מאבק מלך השערים של מונדיאל 2026 בפרט, כשהוא סופר כבר 6 כיבושים בארה"ב. עם שעריו בטורניר הנוכחי הוא השאיר מאחוריו את רונאלדו הברזילאי, גרד מולר ומירוסלב קלוזה הגרמנים בדרך לתואר ההיסטורי. אמבפה ענה עם צמד היום והשתווה אליו עם 6 שערים.
למרות זאת, לאמבפה כמובן יתרון מובנה, שכן זהו המונדיאל השלישי שלו, כאשר בגיל 28 סביר להניח שזו לא תהיה הפעם האחרונה שבה הוא יופיע על הבמה הגדולה. לעומתו, מסי בן ה-39, שיאן ההופעות של המונדיאלים בכל הזמנים, מופיע בפעם השישית בקריירה בגביע העולם, וכנראה גם האחרונה חביבה.
שווה לציין כי זה מצב נדיר שבו בטורניר אחד שני שחקנים טוענים לתואר מלכות השערים בכל הזמנים בו זמנית. מאז 1958, כאשר פונטיין הוביל את הטבלה התחלפו רק 3 מלכי שערים בכמעט 70 שנה: מולר הומלך ב-1974, רונאלדו ב-2006 ואילו קלוזה ב-2014.