mako
פרסומת

חג לאומי: הפסטיבל של הבלגים סביב הכדורגל

לפני שנתיים לא עקבו שם אחרי היורו, אך ארגנטינה הוציאה את כולם לרחובות

פורסם:
הקישור הועתק
בלגיה שוב על המפה
בלגיה שוב על המפה | צילום: ספורט 5
Get Adobe Flash player

המקום: בלגיה. השנה: 2012. אני נמצא בפסטיבל מוזיקה ומחפש לראות את חצאי הגמר והגמר של יורו 2012. מארגני הפסטיבל שולחים אותי לעיירה לובן, כ-20 דקות נסיעה מהמקום בו הפסטיבל נמצא, כי פה – הכדורגל לא מעניין אף אחד.

המקום: בלגיה. השנה: 2014. אני שוב נמצא באותו פסטיבל, אבל הפעם הכל שונה. המארגנים הקימו נקודות צפייה מיוחדות לראות בלייב את הדיאבלו רוז׳ (השדים האדומים) נגד ארגנטינה ברבע הגמר. כמעט כל אחד מבאי הפסטיבל, יודע שיש משחק ויודע שהוא רוצה להיות חלק מהחגיגה.

שנתיים עברו, ונראה כאילו הגישה בבלגיה השתנתה מקצה לקצה. פאות דמוי השיער של מרוואן פלאיני בצבעי האדום-שחור-צהוב נמכרות ברחובות ב-5 יורו ונראה כאילו הכל סובב סביב המשחק. פטריק, הברמן במלון בו אני שוהה סיפר לי שהוא כבר יומיים לא ישן בגלל הפחד ממסי.