sportFive1105423 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
רונאלדו, מוביל את טבלת השערים (getty) (צילום: ספורט 5)
רונאלדו, מוביל את טבלת השערים (getty) | צילום: ספורט 5

הסיבוב הראשון של יורו 2020 ננעל עם 0:1 של צרפת על גרמניה במינכן וזה הזמן לעשות סיכומון קצר. בדקנו את התפלגות התוצאות, השערים ויתר הסטטיסטיקות המעניינות של הטורניר ולהלן הרשמים המעט מפתיעים (בחלקם לפחות):

האזינו לפודקאסט ימי היורו: סיכום בית המוות והמחזור הראשון בשלב הבתים

הנבחרות המארחות קיוו להשען על יתרון הביתיות, אבל זה ממש לא קרה. בתום המחזור הראשון רק שלוש נבחרות מארחות הצליחו להשיג ניצחון: איטליה (0:3 על טורקיה), אנגליה (0:1 על קרואטיה) והולנד (2:3 על אוקראינה) שמרו על הבית. לעומת זאת, גרמניה (1:0 לצרפת), הונגריה (3:0 לפורטוגל), דנמרק (1:0 לפינלנד), רוסיה (3:0 לבלגיה) וסקוטלנד (2:0 לצ'כיה) הפסידו. ספרד היחידה שסיימה בתיקו - ה-0:0 היחיד בטורניר מול שבדיה.

בסך הכל הובקעו ב-12 המשחקים הראשונים - 28 שערים. ממוצע יחסית נמוך של 2.34 שערים למשחק, כלומר שער כל 39 דקות. איך זה בא לידי ביטוי בהתפלגות השערים? רק שער אחד (רומלו לוקאקו מול רוסיה) הובקע בין הדקות 1 ל-15. ארבעה שערים הובקעו בין הדקות 16 ל-30, שניים הובקעו בין הדקות 31 ל-45. במחצית השניה יתרון ברור לדקות 46-60 (8) ו-76-90 (8). בין 61 ל-75 מובקעים 4 שערים. שער בודד נכבש בדקה ה-90 ומעלה.

עוד נבחרת שלא ניצלה את הביתיות, ספרד (getty) (צילום: ספורט 5)
עוד נבחרת שלא ניצלה את הביתיות, ספרד (getty) | צילום: ספורט 5

לוקאקו, כריסטיאנו רונאלדו (פורטוגל) ופטריק שיק (צ'כיה) הם שלושת השחקנים היחידים שהבקיעו יותר משער אחד, ואילו מלך הבישולים הוא רפא סילבה (פורטוגל) שנכנס כמחליף ומסר שני אסיסטים.

שיק הוא גם השחקן הכי מסוכן ביורו, יחד עם בריל אמבולו (שוויץ) וצ'ירו אימובילה (איטליה), שבעטו 6 כדורים לשער.

אגב, שלושה שערים עצמיים נכבשו: מריח דמירל (טורקיה), וויצ'יך שצ'סני (פולין) ומאטס הומלס (גרמניה) וכבר עכשיו זה שווה למספר הגבוה ביותר בטורניר היורו לשערים עצמים.

ספרד היא הנבחרת שהחזיקה הכי הרבה בכדור (75 אחוז), הולנד ובלגיה הכי מדויקות (90 אחוז), איטליה הכי מסוכנת (24 בעיטות לשער), הונגריה תיקלה הכי הרבה (22) וגם חטפה כדורים (58).

שלושה שוערים עשו עבודה טובה בשער: תומאס ואצליק (צ'כיה) ולוקאס רדצקי (פינלנד) ואורצ'ן צ'אקיר (טורקיה) הצליחו לעצור הכי הרבה כדורים 6 במשחק הפתיחה. השניים הראשונים גם שמרו על רשת נקיה.

מי שהגיע למהירות הגבוהה ביותר הוא לאונרדו ספינאצולה (איטליה) שרשם 33.8 קמ"ש. אלכסנדר גולובין (רוסיה) גמע את המרחק הגדול ביותר עם 12.5 ק"מ.

סטיבן דה פריי (הולנד) הוא השחקן שחילץ הכי הרבה כדורים במחזור הראשון - 13. יוראי קוצ'קה (סלובקיה) ביצע הכי הרבה עבירות.