
מפת מונדיאל 2010 הושלמה באופן סופי בתום משחקי הפלייאוף. 32 נבחרות הבטיחו את מקומן בקיץ הבא בדרום אפריקה כאשר העולה האחרונה הוכרעה הלילה (בין רביעי לחמישי) לאחר שאורוגוואי סיימה ב-1:1 מול קוסטה ריקה וניצחה 1:2 בסיכום הכללי.
אירופה היא היבשת בעלת מספר הנציגות הרב ביותר עם 13 נבחרות שישחקו על משטחי הדשא בדרום אפריקה. אחריה ממוקמת אפריקה עם 6 נציגות ואילו יבשת דרום אמריקה שולחת 5 נבחרות. יבשת אסיה שולחת לגביע העולמי 4 נבחרות ואחריה נמצאת מרכז אמריקה עם 3 נציגות. נועלת את הרשימה יבשת אוקיאניה עם נבחרת אחת בלבד.
אירופה - הולנד כבר מזמן שם, רוסיה והידינק בחוץ
היבשת שמכילה בתוכה את אלופת העולם מ-2006 (איטליה) שולחת 13 נציגות למונדיאל בקיץ הקרוב. הולנד של ברט ואן מארוויק היתה הראשונה להבטיח את מקומה בטורניר החשוב בעולם ועשתה זאת בסטייל עם 8 מ-8 ויחס שערים של 17 שערי זכות מול שני שערי חובה בלבד בבית 9.

אלופת אירופה, ספרד, טיילה אף היא ולא ספרה אף יריבה בבית 5 עם עשרה ניצחונות מעשרה משחקים. אנגליה וגרמניה לא היו רחוקות ממאזן מושלם ועלו בקלילות מהמקום הראשון, כל אחת בבית שלה, 6 ו-4 בהתאמה.
הנבחרת המפתיעה ללא כל צל של ספק היא סלובקיה של ולדימיר וייס, שהגיעה משום מקום וסיימה במקום הראשון בבית 3 לפני נבחרות כמו צ'כיה ופולין. גם דנמרק נחשבת להפתעה לאחר שסיימה ראשונה בבית 1 והקדימה את פורטוגל שהלכה לפלייאוף ושבדיה שנותרה בחוץ.

שוייץ הקדימה את יוון במאבק על הכרטיס למונדיאל מ"הבית הישראלי" ואילו סרביה עשתה זאת בבית 7 והותירה את צרפת להיאבק בפלייאוף. איטליה, עם מרצ'לו ליפי על הקווים, לא התקשתה יתר על המידה בבית 8.
בפלייאוף היו אלה היוונים שהמשיכו בשלהם עם כדורגל לא יפה לעין בלשון המעטה אך עם יעילות גרמנית (אוטו רהאגל על הקווים) והשיגו 0:0 ביתי וניצחון חוץ 0:1 באוקראינה בדרך לדרא"פ. גם פורטוגל בפנים אחרי 0:2 בסיכום על בוסניה המצוינת.

סלובניה הוכיחה שוב מהי חשיבותו של שער חוץ כאשר הפסידה 2:1 ברוסיה אך רשמה 0:1 קטן-ענק בביתה ושלחה את חוס הידינק הביתה. צרפת היתה לעולה האחרונה מאירופה לאחר ניצחון 1:2 בסיכום על אירלנד משער שנוי במחלוקת בתוך ההארכה לאחר שתיירי הנרי השתלט על הכדור בידו ומסר לגאלאס שכבש.
אפריקה - יעקובו, דרוגבה, אסיין ודרק בואטנג
היבשת השחורה, שנחשבת לכוח העולה של הכדורגל העולמי, עם לא פחות משש נבחרות בטורניר שיתקיים קרוב לבית. דרום אפריקה של פיטר מסיללה כלל לא נאבקה וזכתה לכרטיס חופשי בשל היותה המארחת.
גאנה היתה השניה להבטיח את הכרטיס הנכסף והקדימה בבית 4 את בנין ומאלי של פרדי קאנוטה וסיידו קייטה. חוף השנהב עם הקפטן דידייה דרוגבה תקווה להגרלה נוחה יותר מאשר במונדיאל הקודם, אז נפלה לבית המוות ביחד עם ארגנטינה, הולנד וסרביה.

מי לא אוהב את נבחרת ניגריה? לשמחת כולם גם החבורה של איגביני יעקובו תשתתף בקיץ בגביע העולמי, בדומה לקמרון ואלג'יריה שעשתה זאת לאחר קרב מותח ועקוב דם מול מצרים בפלייאוף.
דרום אמריקה - ברזיל טיילה בדרך, דייגו וארגנטינה בקושי
בשלב זה לדרום אמריקנים יש ארבע נציגות במונדיאל אך אם לא יקרו דברים בלתי צפויים, אורוגוואי תשלים את המשימה מול קוסטה ריקה לאחר ניצחון 0:1 בחוץ ותהיה לנבחרת החמישית.
ברזיל לא התקשתה יתר על המידה וסיימה במקום הראשון, על אף העובדה שהורידה להילוך ניוטרל לקראת סיום הקמפיין. מיד אחרי השחקנים של דונגה סיימו צ'ילה ופארגוואי כשהן מקדימות את ארגנטינה ודייגו מראדונה.

האלביסלסטה לא היו רחוקים למצוא עצמם רואים את הגביע העולמי מהבית אך התעלות במשחק המכריע מול אורוגוואי שלחה את מסי וחבריו למקום הרביעי עם כרטיס לדרא"פ.
אסיה, מרכז אמריקה ואוקיאניה
האסייתים שולחים שלוש נציגות מהיבשת (יפן, דרום קוריאה וצפון קוריאה) ועוד אחת שרק משחקת שם אך שייכת לאוקיאניה (אוסטרליה). האוסטרלים סיימו במקום הראשון לפני היפנים שמצידם לא הצטערו על המקום השני ששלח גם אותם למונדיאל. בבית השני הקדימה דרום קוריאה את יריבתה השנואה מהצפון אך שתיהן העפילו יחדיו לטורניר בקיץ.

ארה"ב סיימה במקום הראשון בבית המוקדמות של מרכז אמריקה, לפני מקסיקו והונדורס, שייסעו אף הן לדרא"פ, ולפני קוסטה ריקה שנשלחה לפלייאוף. ניו זילנד תהיה נציגת אוקיאניה הרשמית היחידה בגביע העולם לאחר שהדיחה בפלייאוף את בחריין.