הקוף ירד מהגב: שינוי התפיסה של מנור סולומון
הישראלי שיחק בתפקיד קדמי יותר לצד דניאל ג`יימס וכבש צמד עבור לידס שעלתה לפסגה והורידה מהלחץ על הישראלי. וגם: המשחק של מוחמד אבו פאני והיכולת הטובה של כארם זועבי במעקב הליגיונרים



פגרת הנבחרות של נובמבר מאחורינו, גם אם ליגת העל עדיין לא חזרה לשחק כדורגל בשל פגרת השזרוע. הליגיונרים ברחבי העולם המשיכו לייצג את הכדורגל הישראלי בכבוד, ולכן הפעם חרגנו ממנהגנו עם שני ליגיונרים מצטיינים - מנור סולומון שהבקיע צמד בלידס ומוחמד אבו פאני, שכבש ובישל במדי פרנצווארוש במשחק בו הקבוצה חזרה מ-3:0 ל-3:3. אם זה לא מספיק לכם, יש לנו את שער הבכורה של כארם זועבי בריו אבה.
השחקן המצטיין: מנור סולומון (לידס יונייטד)
צמד (שני שערי בכורה) ב-75 דקות מול סוונסי. 18 מסירות מוצלחות מ-20 ניסיונות.
באחד ממדורי הליגיונרים האחרונים לפני פגרת הנבחרות עסקנו במידת התאמתו של סולומון ללידס, בשאלת הלחץ שמגיע עם המועדון ובזה שגם דניאל פארקה, המאמן, הודה ש"הוא לחוץ מדי". הצמד הנפלא מול סוונסי, ב-3:4 משוגע בו הוא כבש צמד גם אם לא היה השחקן הטוב על הדשא, הוא צעד גדול בכיוון הנכון.
סולומון היה מהשחקנים הטובים ביותר של לידס בדקותיו הראשונות על הדשא, בעט קדימה והבקיע בעיקר בזכות פעולה גדולה של דניאל ג`יימס, כשהוא פשוט היה ברחבה והכניס פנימה כדור שקיבל על מגש. זה לא שער גדול או יכולת טכנית יוצאת דופן, אבל זה מה שסולומון היה צריך. השער השני היה מעט יותר מרשים, אך בסופו של דבר היה עוד מאותו דבר - סיומת טובה במקום הנכון.
מנור הבקיע את השער הראשון שלו במדי מועדון מאז מרץ 2023, לפני שנה וחצי ועוד במדי פולהאם מול ברנטפורד. אפשר ממש לראות אותו מסיר את החלודה ממשחק למשחק, עם פעולות מעט יותר החלטיות. זה הצמד הראשון שלו על אדמת אנגליה, והראשון במדי קבוצה מאז הליגה האוקראינית ב-2021. לא דבר של מה בכך.
ברמה הטקטית, השינוי המעניין במשחק הזה היה התפקיד של סולומון. לעומת המשחק הקודם, בו הוא פתח בכנף אחת ו-ווילפריד ניונטו בשנייה, הפעם מנור פתח לצד דניאל ג`יימס היצירתי וניצל את המהירות שלו בשביל לנוע קדימה. שני השערים שלו היו שערים שהתבססו על מיקום והתקפת מעבר. הוא אמנם תופקד באגף שמאל, אך לאורך רוב המשחק היה בקו אחד לצד ברנדן ארונוסון כשהחלוץ ג`ואל פיירו הלך אחורה. שינויי המקום האלה, א-לה טוטנהאם, הצליחו להראות מהישראלי משהו נוסף ושונה מהשערים הרגילים שלו. הוא הוצב בעמדה מספיק קדמית כדי לנצל את המהירות שלו ולהגיע ראשון לרחבה בזמן התקפות מעבר, ונעץ אותן ברשת.
סולומון לא סקורר טבעי, למרות שהוא הבקיע פעמיים כמו אחד כזה. הפעם הוא ניצל מרווחים ואת היצירתיות של דניאל ג`יימס, אבל סביר שבמשחקים הבאים אנחנו נראה משהו יותר "קלאסי" מכיוונו, עם התנועה שהפכה לאייקונית לתוך הרחבה ובעיטה משם. אפשר להמשיך ולדבר על מספרים (1.33 שערים צפויים היום לעומת 0.42 בכל המשחקים הקודמים, למשל), אך בסופו של דבר הפוקוס הוא אכן הביטחון.
מנור עדיין צריך להוכיח את עצמו בלידס, אבל עכשיו שחקן שהבקיע צמד והפך לשחקן חשוב בחוליית התקפה, כשהפעם הוא היה בתפקיד הרגל המסיימת. לכן הוא פתח על חשבון ניונטו בריא במשחק הראשון אחרי הפגרה, ולכן נראה יותר שערים ויותר בישולים בהמשך הדרך, כשהלחץ ירד ובהתחשב בזה שכבר ראינו אותו נכנס ל"רצפים" של שערים ובישולים בעבר. אחד הישראלים המוכשרים ביותר הגיע לעונה. עכשיו הוא רק צריך להתמיד.