mako
פרסומת

חובת ההוכחה: המשימה שתכריע את עתידו של אוסקר גלוך באייאקס

הישראלי קיבל דקות משמעותיות אחרי שלושה משחקים על הספסל, מה שהופך את המשחקים שנותרו עד לסיום העונה אצל אוסקר גרסיה לגורליים. מעקב הליגיונרים מתרשם מהשקט של אלי דסה ומעודד מההתקדמות של תאי עבד

פורסם:
MAURICE VAN STEEN / ANP / Getty
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
MAURICE VAN STEEN / ANP / Getty
MAURICE VAN STEEN / ANP / Getty | צילום: ספורט 5
הכדורגל העולמי חזר ומעקב הליגיונרים שלנו מעלה הילוך לקראת השליש האחרון של העונה, עם עין אחת על העונה הבאה. בואו נתחיל את חודש אפריל.

הליגיונר שבסימן שאלה: אוסקר גלוך (אייאקס)
33 דקות מול טווונטה.

החדשות הטובות הן שאוסקר גלוך שיחק. היהלום הישראלי קיבל את כמות הדקות השנייה הכי גבוהה שלו מאז תחילת ינואר, כשהוא עלה בדקה ה-57. הוא אפילו לא נראה יותר מדי רע בהפסד, חרף הכרטיס הצהוב. גלוך בעט שלוש פעמים, כמעט כולן באותה משבצת מחוץ לרחבה. הוא פתח בתור קיצוני שמאלי, אולי העמדה הטובה ביותר שלו, ולא נקלע ליותר מדי מקרים של "כדררת", מה שהוביל לכך שהוא נמחק מהרוטציה של אייאקס אצל פרד גרים ובתחילת הקדנציה של אוסקר גרסיה.

mako
חובת ההוכחה על גלוך (Getty)

עם כל הביקורת על גלוך, בסופו של דבר עדיין אין לאייאקס יותר מדי שחקנים עם מספרים עדיפים, להוציא אולי מיקה גודטס. הוא אחד השחקנים המוכשרים בקבוצה שמשוועת לכאלה, וזאת אולי המטרה של אייאקס עד סוף העונה - להבין איך היא ממקסמת את הפוטנציאל שיש לה ביד, בעונת בכורה מורכבת שעברה על גלוך שחגג לאחרונה את יום הולדתו ה-22.

הדקות בתור קיצוני שמאלי הן סימן טוב להמשך, ומה שמעלה את אחת השאלות הקבועות בגזרתו של אוסקר - מה העמדה האידיאלית שלו? אם היינו ב-2006, היינו מספרים לכם שהוא מספר 10 מושלם, כמו חואן רומן ריקלמה (או מסוט אוזיל שהגיע כמה שנים לאחר מכן). ב-2006 הח"מ היה בן 7, וגלוך היה בן שנתיים. הכדורגל השתנה.

גם אם גלוך יזכה למעמד דומה לזה של ראפיניה, קיצוני שנכנס פנימה כדי לנהל את המשחק וכמעט "פטור" מהגנה, לא בטוח שזה יספיק. בשביל זה הוא צריך להיות מחובר יותר למשחק הקבוצתי, בטח בהגנה, ולקבל מאחוריו מגן שמוכן לעלות קדימה. לא סביר שנראה את זה העונה, וזאת כנראה גם לא המטרה שצריכה להיות לגלוך עד סיום השנה.

אוסקר גלוך שחקן נפלא נפלא. תנו לו צ`אנס והוא יוכיח לכם את זה. זה, אולי, מה שהוא צריך לעשות באייאקס עכשיו ולא באמת היה צריך לעשות בשום שלב בקריירה - להוכיח שלצד הטאץ` בהתקפה והיכולת להביא מספרים, הוא יכול להשתלב בקבוצה מנצחת. ששווה לעבוד בשבילו, ושהוא מוכן לעבוד בשביל אחרים - לא רק לחשוב על הדריבל או הפעולה היצירתית ביותר, אלא לסגור בלמים או לפנות שטחים לחבריו לקבוצה. המחזורים שנותרו עד לסיום העונה מרתקים, בין אם אוסקר יתחיל אותה באייאקס או בכל מקום אחר. דווקא בגלל שאלו הדברים שלא רואים בסטטיסטיקה.

הליגיונר המצטיין: אלי דסה (ניימיכן)
80 דקות ב-0:2 על אקסלסיור.

ניימיכן הייתה אחת הקבוצות המעניינות ביותר בהולנד ובישראל בשבוע האחרון בהתחשב בפרשת צ`ארון שרי. אחד השחקנים הטובים ביותר של הקבוצה לא היה יכול להתאמן איתה לאחר שבחר באזרחות סורינאמית, מה שביטל את אישור העבודה שלו ונתפס בתור מה שעלול לפגוע אנושות בקבוצה. בסופו של דבר הנושא נפתר, אך הוא נשאר מחוץ למשחק מול אקסלסיור.

אלי דסה יכול להוביל את ניימיכן לליגת האלופות. קפטן נבחרת ישראל בימים כתיקונם סיים עם משחק טוב נוסף, בו ניצח ב-3 מ-4 מאבקים קרקעיים על הכדור והשלים 44 מ-50 מסירות. הוא לא כבש ולא בישל, אבל זאת בדיוק הגדולה של המגן בן ה-33. דסה שולח שקט לקבוצות שלו. לכן רובן, כמעט תמיד, מפתיעות לטובה.

לכן מכבי ת"א בזמנו הייתה כה להוטה להחתימו, מה שהוביל לשיחה אישית בינו ובין מיץ` גולדהאר. אחרי שנים בליגה הרוסית דסה נתפס כמי שהוסיף איזון להגנה של ניימיכן, הפך אותה לקבוצת הרכב ולאחת שגם משרד הפנים ההולנדי לא מצליח לעצור. אם הוא יזכה בגביע ההולנדי, זה יהיה תואר נוסף ואולי אחרון בקריירה מכובדת מאוד של ליגיונר. לא אחד שתמיד עלה לכותרות, לא אחד שהבקיע או בישל, אבל שחקן שעשה את המטרה החשובה מכולן - הפך את הקבוצה שלו לטובה יותר.

הליגיונר המפתיע: תאי עבד (לבאנטה)
תשע דקות מול ריאל סוסיאדד.

עבד בלבאנטה לטווח הארוך. הוא משחק בקבוצה שנלחמת על חייה בליגה קשוחה כמו הספרדית, ובכל זאת הוא מקבל דקות.

עבד שותף בשני משחקים ברציפות לראשונה העונה, לפני ואחרי פגרת הנבחרות. בשני המקרים הוא עלה כקיצוני אחרי ששיחק כקשר מספר 10 באקדמיה של איינדהובן. צריך להיות סבלניים, אבל אפשר להיות אופטימיים.

מאמן לבאנטה לואיס קסטרו אמר בעבר שעבד מיועד לשנים הבאות, ואפשר לדמיין תסריט בו הוא מוביל דווקא בליגה השנייה בספרד בשנה הבאה. בכל זאת, עצם ההופעות עצמן הן דבר טוב. הוא מרגיש יותר ויותר בנוח, וזה סימן טוב לאחד הכישרונות הגדולים של הכדורגל הישראלי. אם ימשיך ככה, אולי נראה אותו מוקפץ להרכב בקרבות תחתית בספרד. הכל במקום הנכון.