כך נשבר השבוע אחד השיאים המיתולוגים בכדורגל
ההישג ההיסטורי הבלתי יאמן, הקשר להפועל תל אביב, המודל שנלקח מפריז סן ז`רמן ואתלטיקו מדריד וחוסר הרחמים המשווע על היריבות: הסיפור שלא הכרתם על הקבוצה שכבר כבשה את היבשת

בדרך, היא חלפה על פני סטיאווה בוקרשט (104 משחקים), כשהיא לא הפסידה משחק ליגה מאז אפריל 2021. חמש שנים. כדי לשבור את השיא היא תצטרך לחכות לתחילת העונה הבאה, שכן המשחק ה-108 ברצף ללא הפסד היה במחזור הנעילה של הליגה, אך אל דאגה, היא כמובן תעשה זאת בתחילת 2026/27.
את העונה היא חתמה בסטייל, כשהיא השוותה את השיא עם 1:14 (!!!) מטורף, שכלל 0:8 במחצית, צמד של שחקן תוך דקה, שלושער תוך 11 דקות ושישייה עד דקה 84 בדרך לתוצאה החריגה.
אגב, 12 האליפויות הרצופות שלה מאז 2014 הן גם היחידות שלה. היא לא זכתה בתואר לפני כן והפכה ברגע לאימפריה של ממש בקנה מידה אסייתי ואפילו זכתה בליגת האלופות ב-2015. בכך, היא הפכה למועדון הראשון מדרום-מזרח אסיה שזוכה במפעל. פרט מעניין נוסף הוא שאף קבוצה מלזית לפניה לא זכתה בליגה יותר מפעמיים ברציפות. ג`והור כאמור כבר עם 12 כאלו.
הקבוצה קיימת עוד משנות ה-70, אבל נקודת המפנה הגיעה ב-2013, כשהיא נכנסה לבעלות של יורש העצר של ג’והור, טונקו איסמעיל. אז איך הוא הפך אותה מקבוצה אלמונית שמדשדשת בין הליגה הראשונה לשנייה לאלופת אסיה שמנצחת כמעט בכל משחק וזוכה ב-12 אליפויות ברצף בזמן כה קצר? נצלול פנימה.
הכל כמובן קשור לפוליטיקה. איסמעיל, שחובב כדורגל מגיל צעיר, איחד את כל הקבוצות בג`והור לקבוצה אחת, כולל כמה קבוצות בת, כך שהוא בנה מעין היררכיה חדשה במדינה. הוא בנה אצטדיון חדש מהטובים באסיה ומתקני אימון, רפואה וספורט ברמה עולמית, כמו גם מערכות סקאוטינג מתקדמות.
הוא ניצל את הקשרים הפוליטיים שלו עם דמויות בכירות בפריז סן ז`רמן ויצר מודל ניהולי דומה לזה שיש באתלטיקו מדריד. כל הדברים האלה שינו את התפיסה במלזיה. כדי להיות אוהד של JDT אתה לא חייב להיות מג`והור, ולקבוצה יש קהל גדול גם ממלזיה בכלל. בנוסף, האלופה המקומית אחראית לכמעט 70% מנקודות הדירוג של מלזיה באסיה. למעשה, מחקר מצא שהיא הקבוצה הכי אהודה במדינה אחרי מנצ`סטר יונייטד.
הם גם קבעו בין היתר את הריצה הארוכה ביותר למשחקי חוץ רצופים בלי הפסד עם 85 כשה-1:14 המטורף במחזור הנעילה היה הניצחון הגדול ביותר אי פעם בליגה המלזית.
בליגת האלופות היא גם כן עשתה העונה חיל, אך הודחה ברבע הגמר על ידי אל אהלי החזקה. קבוצתם של איבן טוני, ריאז מחרז, אדוארד מנדי וכוכבים אירופים נוספים זכתה בסופו של דבר בתואר. עם זאת, הם לוקחים חלק במפעל יבשתי נוסף של מועדונים מדרום מזרח אסיה, ושם היא הגיעה לחצי הגמר במטרה ללכת עד הסוף ולזכות לראשונה.
אז נכון, השיא אמנם עוד לא נשבר, אך כפי שהבנתם לא נדמה שבמחזור הפתיחה של העונה הבאה ג`והור תמעד ותיתן לבלעדיות לברוח לה. עד אז, היא יוצאת לפגרה שמחה ומחויכת וככל הנראה שגם בלי הכנה בקיץ - השיא ההיסטורי יהיה שלה בלבד באוגוסט הקרוב.