"ההיחנקות הגדולה בהיסטוריה": הלם באייאקס
באירופה מגיבים לדרמה בליגה ההולנדית. "הבעיטה האולטימטיבית בדלי"


למרות שהפסידה פעמיים וסיימה עוד שני משחקים בתיקו, מאבק האליפות היה עדיין בידיים של אייאקס, אבל אתמול גם זה הגיע לסיומו, עם 2:2 משוגע נגד כרונינגן שהשוותה עם שער בדקה ה-99, כאשר מנגד קיבלנו את התמונות של שחקני ואוהדי איינדהובן מקבלים את הבשורה במגרש אחרי שקבוצתם הביסה 1:4 את הראקלס של סוף פודגוראנו. לפתע, פ.ס.וו שכבר נראתה כמי שאיבדה את התואר, מוצאת את עצמה בפסגה במחזור האחרון כשהכל בידיים שלה.
בהולנד תיארו את שחקני אייאקס כ"מרוסקים והמומים", כאשר המאמן פרנצ`סקו פאריולי ניסה לשדר מעט אופטימיות כשאמר: "אנחנו נעשה כל מה שאנחנו יכולים במחזור האחרון. אתה אף פעם לא יודע מה יכול לקרות. למדנו שכדורגל הוא משחק מוזר".
הדרמה המטורפת מושכת עניין גם מחוץ להולנד, כאשר באנגליה הקריסה של אייאקס זכתה לכותרות ראשיות בעיקר בגלל ג`ורדן הנדרסון שמשחק במדי הקבוצה. ב`דיילי מייל` נכתב "זאת האמא של כל ההיחנקויות. אייאקס הייתה צריכה 6 נקודות ב-5 משחקים, אבל איבדה שליטה וזה כבר לא בידיים שלה". באתר GOAL הוסיפו: "הבעיטה האולטימטיבית בדלי, התרסקות מפוארת".