mako
פרסומת

משחק בנגיעה: יונתן כהן החזיר את הקסם

מעקב הליגיונרים לקראת סיום העונה: משחקן הכנף שכבש ובישל בחצי גמר הפלייאוף והחזיר את הטאץ`, דרך המגן שמרשים בליטא ושיחק בנבחרת הצעירה ועד החלוץ שמחפש בית חדש. תמונת המצב של כהן, מולדר ושון וייסמן

פורסם:
sportFive1556343
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
sportFive1556343
צילום: ספורט 5

מעקב הליגיונרים מתקרב לסיום העונה האירופית, והפעם בחרנו להתמקד בשלושה שחקנים שעשויים לחזור לליגה בעונה הבאה אחרי שנה מעניינת בחו"ל. לשניים מהם, באופן די מפתיע, קוראים יונתן - כהן שחזר לעצמו באוסטרליה ומולדר שמראה ניצוצות בליטא. לשלישי, פעם, קראו "שונאלדו".

ליגיונר השבוע: יונתן כהן (מלבורן סיטי)














הליגיונר המפתיע: יונתן מולדר (הגלמן, ליטא)









הליגיונר המצטיין: תאי בריבו (פילדלפיה)
ארבעה שערים בשבוע האחרון - שער ובישול מול קולומבוס, צמד מול לוס אנג`לס גלקסי ושער בפנדל מול אטלנטה.

בשונה מיונתן כהן או יונתן מולדר, תאי בריבו לא יחזור לכדורגל הישראלי. הוא כנראה טוב מדי. מלך שערי ה-MLS חזר להבקיע בשבוע האחרון והגיע ל-11 שערים, יותר מכל אחד אחר בליגה האמריקאית.

כבר דיברנו כאן בהרחבה על היכולת של בריבו "למגנט" אליו גולים, אך הפעם ברצוני לשים דגש על דבר אחר - היכולת של בריבו במערך של שני חלוצים, כשהוא משחק לצד ברונו דמיאני האתלטי.

התפקיד הזה מאפשר לבריבו לעשות את מה שהוא עושה טוב יותר מכל אחד אחר, לחכות. בריבו יכול לייצר שערים מכלום בזמן שהחלוץ שלצידו מבצע את התנועה הנכונה לעומק או מניע כדור. בריבו סיים את המחצית מול אטלנטה עם שבע מסירות, ובממוצע עם 15.7 למשחק. הוא לא פליימייקר, ולא צריך להיות.

הדבר הרלוונטי מבחינתנו הוא המשחק של נבחרת ישראל מול אסטוניה ב-6.6. בריבו בכושר הטוב ביותר מבין חלוצי הנבחרת וחייב לפתוח, בטח לאחר שקיבל 19 דקות בלבד בחלון הקודם. נבחרות צריכות להתבסס על השחקנים שבכושר הטוב ביותר, ובמקרה שלנו מדובר בבריבו, ענאן חלאיילי ומנור סולומון שכבר סיים את העונה.

לפני כל שחקן אחר מליגת העל או מחוצה לה, שלושתם הכי "חמים". היכולת של בריבו יכולה להספיק לבדה כדי לשנות את המערך. תראו איפה הוא נמצא ביחס לשאר הליגיונרים, וזה בעונה שהתחילה עבורו במרץ. תוסיפו לזה את ההתאמה של כדורגל הנבחרות לחלוצים פיזיים יותר בהשוואה לקבוצות שמתאמנות באופן שוטף ויכולות להתבסס על טכניקה, והתשובה חד משמעית - בריבו צריך לפתוח.

מלכי השערים של הליגיונרים:

1.מואנס דאבור (שבאב אל-אהלי, האמירויות) - 14 שערים, 5 בישולים
2.תאי עבד (פ.ס.וו ב`, הולנדית שנייה) - 14 שערים, 2 בישולים
3.עמרי גנדלמן (גנט, בלגיה) - 11 שערים, 6 בישולים
4.תאי בריבו (פילדלפיה יוניון, MLS) - 11 שערים
5.מנור סולומון (לידס יונייטד, אנגלית שנייה) - 10 שערים, 13 בישולים
6.ביברס נאתכו (פרטיזן בלגרד, סרביה) - 10 שערים, 13 בישולים
7.אוסקר גלוך (זלצבורג, אוסטריה) - 10 שערים, 8 בישולים
8.רועי קהת (סומגאייט, אזרבייג`אן) - 5 שערים, 2 בישולים
9.ליאל עבדה (שרלוט, MLS) - 5 שערים*
10.מוחמד אבו פאני (פרנצווארוש, הונגריה) - 4 שערים, 9 בישולים
11.יונתן כהן (מלבורן סיטי, אוסטרליה) - 4 שערים, 2 בישולים
12.שון וייסמן (גרנאדה) - 4 שערים ובישול
13.רמזי ספורי (אנטליהספור, טורקיה) - 4 שערים ובישול

*העונה התחילה במרץ