לחזור לבסיס: המעמד שאוסקר גלוך איבד באייאקס
הישראלי נראה טוב כקיצוני ימני, אך הפך לקשר מחליף שמתקשה להשפיע על המשחק. מה קרה? מעקב הליגיונרים מנסה לענות. וגם: הבשורה המעודדת מכיוונם של חלאיילי ועבדה


שבוע נוסף של כדורגל מאחורינו ומעקב הליגיונרים כאן כדי לסכם. נתחיל עם שניים מהבכירים ביותר שלנו, כשאחד בישל לראשונה העונה בליגה והשני איבד את מעמדו בהרכב, ונקנח במי שהיה בין הבכירים בשנים האחרונות ומתקשה למצוא את עצמו. למרות זאת, אפשר להיות אופטימיים.
הליגיונר המצטיין: ענאן חלאיילי (סן ז`ילואז)90 דקות ובישול מול אנטוורפן
כתבנו בהרחבה על חלאיילי לפני פחות מחודש. על השיפור במיקום, העבודה הפיזית, ההתקדמות וזה שהוא היה אחד המגנים הטובים בליגת האלופות. הכל נכון, ואין טעם לחזור על הדברים. שחקן כדורגל, גם אם הוא מגן ימני, צריך מספרים. חלאיילי בעונה אדירה, אבל אין לו מספיק מהם. הבישול מול אנטוורפן היה הראשון שלו העונה. אשתקד היו לו שניים בעונה הסדירה ושלושה בפלייאוף.

אנחנו יודעים למה חלאיילי מסוגל. גם פיזית וגם מקצועית, עם מהירות יוצאת דופן ואינסטינקטים מצוינים. הוא יכול להעז יותר. הפעם, עם ההרמה לרוס סייקס, זה עבד. לאחרונה הוא התראיין בהרחבה בבלגיה ונשאל דווקא על הרגעים הגדולים בקריירה. ככה זה עובד. זוכרים שערים ובישולים, לא סגירות אלכסוניות. זה טבע הכדורגל.
לזכותו של חלאיילי יאמר שהוא סובל מחוסר מזל, כשהוא עם בישול אחד לעומת 4.58 בישולים צפויים, כמות הבישולים שהייתה לו אם היו מסיימים בצורה ממוצעת. מסתכלים גם על המדד הזה, אבל בדרך לצעד הבא (שבהחלט יכול לקרות בקיץ הקרוב) יסתכלו גם על המספרים הכי בסיסיים שיש לכדורגל להציע. הבישול מול אנטוורפן היה פנטסטי. כעת אפשר לקוות שיהיו עוד אחריו.
71 דקות מול סנט לואיס
עונת ה-MLS חזרה! עידן טוקלומטי, תאי בריבו, רן בנימין ודור תורג`מן הולכים לככב במעקב בשבועות הקרובים, אך הפעם בחרנו להתמקד דווקא בעבדה. לאחר שהיה בדרכו החוצה מהקבוצה הוא פתח בהרכב ושיחק 71 דקות בהפסד לסנט לואיס.
ליאל עבדה רק בן 24. הוא אחד הליגיונרים שנפגעו בצורה הקשה ביותר מטבח השבעה באוקטובר, שכן באמצע תקופה טובה בסלטיק הוא התמודד עם גל שנאה אנטי ישראלי ובסופו של דבר עזב את הקבוצה והקהל שלה.
הוא עבר תקופות טובות יותר ופחות בשרלוט, והפעם פתח ושיחק 71 דקות במשחק הראשון של העונה. אשתקד, לשם ההשוואה, הוא פתח פעם אחת בעשרת המשחקים האחרונים.
האמון של דין סמית` בעבדה, מהמשתכרים הבכירים בקבוצה (והבכיר מבין הישראלים בליגה לצד בריבו), עשוי להשתלם בענק. גם לעבדה עצמו, גם לשרלוט וגם לכדורגל הישראלי. מגיע לנו להרוויח אותו מחדש.