mako
פרסומת

נעים: אנחנו ומכבי חיפה הכי סובלות מהקיזוז

ביום שאחרי ההפסד 2:1 להפועל פ"ת, מאמן הפועל ר"ג נשאר אופטימי וכבר מכוון למשחק הבא: "מחכה לנו מלחמת עולם מול עכו. אלוהים רוצה שנישאר"

פורסם:
הקישור הועתק

נקודה אחת מתוך תשע אפשריות, זה ההספק של הפועל רמת גן מפתיחת הפלייאוף התחתון. אחרי ההפסד של חניכיו של יובל נעים אמש (שבת) 2:1 להפועל פ"ת ברמת גן, ובצדק, חוששים שם כעת, יותר מתמיד, מהירידה לליגה הלאומית. 

לראשונה מזה זמן רב, שחקני הקבוצה העדיפו שלא לדבר בתום ההפסד שהוריד אותם למקום ה-14 שמוביל למשחקי המבחן מול הקבוצה שתסיים במקום השלישי בליגה הלאומית, ולמרחק של 2 נקודות בלבד מהקו האדום.

נעים שוחח עם שחקניו בתום המשחק וניסה לעודד אותם: "אתם צריכים לשכוח מהמשחק הזה, מעכשיו הראש שלכם צריך להיות אך ורק בהפועל עכו. זאת תהיה מלחמת עולם", אמר המאמן לחלק מהשחקנים בסיום. 

"אנחנו קבוצה שנלחמת על החיים שלה", הודה המאמן הרמת גני שהיה מהבודדים שנותר אופטימי בסיום המשחק: "שיחקנו בסדר, אבל כשאתה סופג גולים כאלה שטותיים אז ברור שאתה לא יכול לצאת עם נקודות. אני דווקא יוצא מהמשחק הזה מאוד מעודד, גם אחרי שלוש התוצאות האחרונות שלנו אנחנו עדיין תלויים רק בעצמנו. אלוהים כנראה רוצה שהפועל ר"ג תישאר". 

נעים התייחס גם הפעם לתקופה הקשה שעוברת הקבוצה עם כל מה שקורה מסביב לה: "עברנו עונה מאוד קשה גם מבחינה ניהולית גם מבחינה כספית, גם עם מספר פציעות של שחקני מפתח אבל כרגע זה לא שלב הסיכומים".

יובל נעים, הקבוצה שלו ירדה למקום ה-14  (שי לוי)
יובל נעים, הקבוצה שלו ירדה למקום ה-14 (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

"בחיים אין הרבה צ'אנסים ולנו יש עדיין צ'אנס גדול שאנחנו צריכים לקחת אותו ואם לא אז כנראה שלא הגיע לנו. בשבת מחכה לנו מלחמת עולם מול עכו, אם ננצח אז מצבנו יהיה טוב מאוד, ואם לא, יהיה קשה מאוד".

רמת גן מאוכזבת (שי לוי)
רמת גן מאוכזבת (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

ברמת גן חשים היטב את אכזריותה של שיטת הקיזוז שהונהגה השנה בהתאחדות לכדורגל, כשהסכין שקיצצה מחצית מנקודות הקבוצה עם פתיחת הפלייאוף העליון עשויה להיות זו שתחתוך את הקבוצה מליגת העל: "שתי הקבוצות שסבלו הכי הרבה משיטת הקיזוז הן מכבי חיפה והפועל ר"ג".

פרסומת
אבי לוזון. מצפים שידחה את המחזור (קובי אליהו)
אבי לוזון (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

"הגענו לפלייאוף עם הכי הרבה נקודות, וכך גם ירדו לנו הכי הרבה נקודות בקיזוז, אבל בלי שום קשר אני חושב שאנחנו צריכים להישאר בליגה. לא צריך להסתכל על מה שהיה, צריך להתרכז במה שהכי חשוב כרגע שזה המשחק מול הפועל עכו".