דייויד רודי: "קני לופטון ההצגה הכי טובה בעיר, זוסמן הפתיע אותי"
צפו. החיבור לדת, המנהיגות של הארפר והמטרה הגדולה. שחקן הפועל ירושלים, דייויד רודי, מדבר
עם מאמן חדש על הקווים וסגל משודרג תתחיל הערב (20:00) הפועל ירושלים מחדש את המסע אל עבר המטרה הכי גדולה שלה - זכייה ביורוקאפ שתקנה לה מקום במפעל הבכיר של אירופה - היורוליג. אל תוך המיקס הזה נזרק
, פורוורד בן 25 שעושה את צעדיו הראשונים באירופה. רגע לפני, היכרות עם מי שאמור לעשות את ההבדל עבור החבורה מהבירה.
"כנראה הייתי שחקן פוטבול. מקווה ב-NFL".

"ידעתי זאת מאז שבחרתי. היה לי ביטחון בעצמי. שאפתי מאד גבוה כשהייתי בקולג`, לאחר מכן ב-NBA ועכשיו אני פה".
"הייתי בסדר, הייתי קוורטרבק טוב. הייתי מספיק בר מזל כדי לקבל מלגות ולזכות בתארים כשהייתי בתיכון".
"זה היה הזמן הנכון בשבילי לבוא לשוק האירופי ולירושלים. זה מועדון נהדר, והמטרה שלנו היא לזכות ביורוקאפ ולהיות ביורוליג. זה זמן טוב בשבילי ובשביל המועדון ובתקווה נגשים את המטרה שלנו ונעפיל ליורוליג".
"החלק הפיזי באירופה שונה מב-NBA, זה יהיה יותר מותאם לי. אני חושב שהוורסטליות שלי תראה כך על הפרקט. אני יכול לשחק במספר עמדות ולעזור לקבוצה לנצח בכל מיני צורות".
"היה קשה. יש לי אנשים תומכים סביבי, והמועדון פה מאד תומך בי, אז הכניסה חלקה יותר משחשבתי תחילה. אני כבר רוצה להתחיל".
"כן , זאת המטרה שלי. אבל אני רוצה להתמקד כאן, ולהשתפר כל יום".
"הוא אהב את המשחק שלי. הוא ראה אותי כבר תקופה. הוא חבר של לא מעט מאמנים שאימנו אותי ב-NBA.הוא העריך את המשחק שלי ואנחנו מחכים לשתף פעולה ביחד".
"ג`ארד הארפר, קצת בהודעות. כמובן, להכיר את המועדון, לעשות את המחקר, לצפות במשחקי עבר, ללמוד על ההיסטוריה של הפועל ירושלים, זה מה שבאמת תפס את התשומת לב שלי".
"מה שלמדתי מהם זו העקביות של הגישה שלהם לכדורסל. הם אוהבים את זה, הם ממושמעים, הם עובדים קשה, אבל הם בעיקר עקביים באיך שהם עושים את זה".
"זה שומר אותי עם רגליים על הקרקע. זה גורם לך להבין שיש עוד דברים מלבד כדורסל. האמונה חשובה לי ושומרת עלי מאוזן ושקול".
"לא, אבל אני מתרגש לעשות זאת".
"כן, כמובן, זה היה חלק מזה. ירושלים זה מקום היסטורי ואני מחכה לחקור".

"לא. הכל רגוע כרגע וכולם קיבלו אותי פה יפה. אני מרגיש בטוח".
"הוא לגמרי נותן חופש. הוא אוהב להבליט את הכישרון שיש לו בכל סגל שהיה לו לאורך השנים. אנחנו עדיין לומדים אחד את השני ולומדים את ההתקפה, אבל הוא לגמרי נותן חופש לכל השחקנים לשחק את המשחק שלהם".
"אני עושה קצת מכל דבר. מה שהקבוצה צריכה ממני על מנת לנצח את המשחק, אעשה בשמחה".
"ברור. הוא כישרון גדול. תמיד כיף להיות בסביבתו. הוא ההצגה הטובה בעיר. אז להיות שוב איתו בקבוצה ולראות את המסע שעבר דרך סין, אירופה ועכשיו אנחנו ביחד, אז זה מגניב".
"הוא אישיות גדולה. הוא גורם לך לחייך".
"אני חושב שג`ארד הוא עדיין המנהיג של הקבוצה הזו. זה שלו כמובן. נשמור לו על זה עד שיחזור מהפציעה. אלו זמנים מיוחדים עבורנו. כל אחד מאיתנו מבין מה צריך לעשות על מנת להצליח וזה לשחק כקבוצה. הוא המנהיג של הקבוצה ואנחנו נהיה לצידו לתמוך".
"פציעה שלו הייתה מצערת. תמיד קשה לשמוע על פציעות. הוא באנרגיות גבוהות ותומך בנו מהקווים, הוא נותן לי עצה כל יום והוא מאד עוזר".
"הכי קשה לשמור על שייק מילטון או יובל זוסמן".
"הייתי אומר זוס. הוא השחקן הכי עקבי בקבוצה שלנו. הוא משחק חזק. הוא תמיד מתמקד בדברים החשובים על ומחוץ למגרש, אז הוא הפתיע אותי".
"שבת. חווית השבת הראשונה שלי. לנסות להביא ולקנות את כל המצרכים שלי לפני הזמן, לבשל לפני. זה דבר מגניב, התרגלתי ואני למדתי להעריך את זה".
"התשוקה. התשוקה מהאוהדים. אוהדי הפועל ירושלים מדהימים, הם נוסעים איתנו לכל מקום, מתופפים בתופים ושרים את השרים. זה משהו שלא חוויתי עוד אז זה מרגש מאד ואני מחכה לראות אותם בארנה".
"זה התחיל בקולג`, כל חבריי התחילו לקרוא לי ככה בחצי צחוק, וזה נשאר. חלק מהחברים שלי אמרו לכרוזים לכרוז ואז זה פשוט נשאר וכולם קוראים לי ככה".
אמרו כאן בירושלים שרזית, שאתה מגיע בכושר לעונה הזו
"עבדתי על זה הרבה, לשמור על שגרה מסוימת. אעשה הכל על מנת להישאר יותר זמן על הפרקט".
מה ייחשב להצלחה עבור הפועל ירושלים העונה?
"הצלחה תהיה לזכות ביורוקאפ ובליגה הישראלית".
הקבוצה הזו מסוגלת לזכות ביורוקאפ?
"ברור, יש לנו את הכישרון, המאמן הנכון, את התמיכה הנכונה, האוהדים הנכונים. עכשיו זה תלוי בנו. נצטרך לעבוד עבור זה".
איך אתה מנתח את היורוקאפ השנה?
"אחת הליגות הקשות שהיו בשנים האחרונות. אלו זמנים טובים ליורוקאפ. יש הרבה יותר כישרון והרבה יותר השקעה במפעל, אז זה זמן טוב ואני מתרגש. אני אוהב את היורוליג, אני עוקב אחרי המפעל. יש לי הרבה חברים שמשחקים במפעל".
מי חברך הטוב ביורוליג?
"אחד החברים הטובים שלי הוא דניאל אוטורו. הוא בהפועל ת"א. איש וויינרייט הוא גם היה חבר שלי לקבוצה וקיטון וואלס, שחתם עכשיו במכבי ת"א. תמיד כיף להתמודד מול חברים, אבל עכשיו הם יריבים".