mako
פרסומת

יותם הלפרין עשוי לחזור לשחק בליגה היוונית

רכז אולימפיאקוס, שהוצא מהסגל לליגה בגלל ריבוי שחקנים זרים, צפוי לשוב אליו בשל פציעתו של הגארד, פטריק בברלי. ביממה הקרובה תתקבל ההחלטה

פורסם:
הקישור הועתק
הלפרין. מחכה להחלטה של ינאקיס (רויטרס)
הלפרין. מחכה להחלטה של ינאקיס (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

בשורות טובות ליותם הלפרין. הרכז הישראלי עשוי לשוב ולשחק עם אולימפיאקוס בליגה היוונית בעקבות פציעתו של הגארד, פטריק בברלי. השחקן האמריקני הצעיר, שהגיע בקיץ לקבוצה של פנאיוטיס ינאקיס, נפצע אתמול (שבת) באימון ועל פי הערכות ייעדר כשלושה שבועות.

אם לאחר הבדיקות הרפואיות הסופיות יתברר שזהו המצב, קיימת אפשרות סבירה שהמאמן יחליט להחזיר את הלפרין לפעילות גם במשחקי הליגה ביוון ולהותיר את בברלי מחוץ למשחקי הליגה.

על פי התקנון ביוון, כל קבוצה שיש לה מספר זרים מעבר למכסה המותרת (6) חייבת להותיר את שאר הזרים שלה מחוץ למשחקי הליגה. במקרה של אולימפיאקוס ישנם שבעה שחקנים כאלה ו-ינאקיס החליט לבחור בהלפרין, סמוך לפתיחת העונה, כמי שיישב בצד ולא יתלבש למשחקים.

בהמשך לסעיף הזה מותר לכל קבוצה לבצע שינוי אחד בלבד בכל סיבוב משחקים באשר לזרים שיישחקו בליגה. את השינוי הזה עשוי ינאקיס לבצע כעת ולהחזיר את הלפרין לפעילות.

בברלי (רויטרס)
בברלי (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

עושה רושם שההחלטה להותיר את אקס מכבי ת"א בחוץ פגעה בו גם ביורוליג. עד עכשיו, בארבעת משחקי היורוליג, הוא שיחק 12 דקות בממוצע, קלע 3.8 נקודות והוריד ריבאונד אחד, לעומת 22 דקות בממוצע בעונה שעברה, 7.4 נקודות ו-1.6 ריבאונדים למשחק.

ההחלטה בעניינו אמורה להתקבל ביממה הקרובה. המשחק הבא של אולימפיאקוס יתקיים ביום רביעי בגביע היווני נגד פאוק סלוניקי בחוץ. 

ינאקיס על הקווים (ניר בוקסנבאום)
ינאקיס על הקווים (ניר בוקסנבאום) | צילום: מערכת ONE