mako
פרסומת

ניו ג'רזי נייטס: פרוחורוב רוכש את קבוצת ה-NBA

האיש העשיר ברוסיה סיכם על רכישת הנטס תמורת 200 מיליון דולר ויהיה הבעלים הזר הראשון בליגה הטובה בעולם. דייויד שטרן: "מרוצים מהמחוייבות שלו"

פורסם:
הקישור הועתק
פרוחורוב. משקיע גם בצסק"א מוסקבה (רויטרס)
פרוחורוב. משקיע גם בצסק"א מוסקבה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

היסטוריה ב-NBA. הליגה הטובה בעולם עומדת לקבל את פניו של משקיע זר, המיליארדר הרוסי, מיכאיל פרוחורוב, הנחשב לאדם העשיר במולדתו, שיהפוך לבעלים הראשון מחוץ לארה"ב וקנדה של קבוצת כדורסל אמריקנית.

פרוחורוב בן ה-43, שהונו נאמד בכ-14.1 מיליארד דולר, חתם על הסכם של 200 מיליון דולר שיהפוך אותו לבעל השליטה בקבוצה של ניו ג'רזי, כאשר הוא יחזיק ב-80 אחוז ממניותיה.

ההסכם כולל גם השקעה של האוליגרך בהקמת אולם כדורסל חדש שייבנה בברוקלין, ניו יורק, לאחר שבעלי הקבוצה, ברוס רטנר, התקשה לעמוד בהשקעה האדירה שבבניית הארנה, שעומדת על 800 מיליון דולר. פרוחורוב יקבל 45 אחוז מהבעלות על האולם.

כעת הכדור עובר לקברניטי הליגה בראשות דייויד שטרן, שצריכים לאשר את העברת הקבוצה לידיו של פרוחורוב, שחקן כדורסל חובבני בעברו המתנשא לגובה של שני מטרים וראש קבוצת אונקסים השקעות בהווה, שעשה את הונו בעיקר ממתכות ומחציבת מכרות. המיליארדר משקיע גם בקבוצות הכדורסל, הכדורגל וההוקי של צסק"א מוסקבה.

דויד שטרן (ONE)
דויד שטרן (ONE) | צילום: מערכת ONE

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, שטרן וחבריו אמורים לאשר את העיסקה, כך לפחות משתמע מדבריו של הקומישינר: "ההתעניינות בכדורסל וב-NBA הולכת וגדלה בכל העולם ובמהירות גדולה. אנחנו מאוד מרוצים מהמחוייבות של מר פרוחורוב כלפי הנטס שיכולה לעזור גם להתפתחות של הכדורסל ברוסיה".