mako
פרסומת

קרע ברצועה לפורזינגיס, ייעדר יותר משנה?

הלטבי יושבת זמן רב. דיווח: הרננגומס עובר בטרייד לשארלוט

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive784739
צילום: ספורט 5

אם לא די בעוד עונה מאכזבת שעוברת על ניו יורק ניקס, הרי שהלילה (בין שלישי לרביעי) הגיע הרגע הגרוע ביותר עבור אנשי ואוהדי הקבוצה מהתפוח הגדול: הכוכב הבולט של הניקס, הסנטר הלטבי קריסטאפס פורזינגיס, קרע את הרצועה בברך שמאל והוא ייאלץ לעבור ניתוח שישבית אותו מהמגרשים לתקופה ארוכה.

פורזינגיס עלה במהלך הרבע השני להטבעה מול כוכב היריבה מילווקי, יאניס אנטטוקומפו ולאחר ששם את הכדור בטבעת, נחת לא טוב ונותר שרוע על הפרקט במשך כמה דקות. הוא נעזר בכמה אנשים על מנת לרדת לחדר ההלבשה, שם עבר בדיקת MRI ראשונית. לאחר הבדיקה, פורזינגיס טען שהוא בסדר, אולם הוא נלקח מהאולם לבית חולים סמוך ושם, בתום בדיקות נוספות, התבררה חומרת הפציעה.

העיתונאי פרנק איסולה, המסקר את הניקס, הציג כמה פציעות דומות שעברו שחקני NBA בשנים האחרונות ואת זמן ההיעדרות הממושך שלהם. פורזינגיס, שיעבור בימים הקרובים ניתוח בברך, עלול לסבול מגורל דומה לזה של ג'בארי פארקר ממילווקי, שחזר השבוע אחרי 11 חודשים בחוץ, או גרוע מכך, להישאר 14 חודשים ללא כדורסל, כפי שקרה לדנטה אקסום ודרק רוז, שעברו פציעות דומות. מנגד, ריקי רוביו החמיץ "רק" תשעה חודשים ואם זה יהיה המצב, הרי שהלטבי יוכל להיות כשיר כבר בחודש הראשון של העונה הבאה.

פרסומת

אנס קאנטר, שפיתח העונה שותפות טובה עם פורזינגיס בניקס, אמר אחרי המשחק: "מעבר לשחקן כדורסל, קריסטאפס הוא אחד שלי. אני לא רוצה לראות אף אחד נפצע בברך ככה. הוא עמד להיות אולסטאר. אני פשוט אתפלל עבורו הערב. הוא החלק הכי חשוב של המשפחה שלנו כאן".

פרסומת