mako
פרסומת

המשתתפות באליפות אירופה לנוער נחתו בארץ

לקראת פתיחת הטורניר ביום חמישי הגיעו הנבחרות והחלו את הכנותיהן. טקס הפתיחה ייערך בבית דני. הכנה: הקדטים הפסידו לנוער של הולנד 84:58

פורסם:
הקישור הועתק
נבחרת הנוער מתכוננת לאליפות (דובר איגוד הכדורסל) (
נבחרת הנוער מתכוננת לאליפות (דובר איגוד הכדורסל) ( | צילום: מערכת ONE

ביום חמישי הקרוב תיפתח, לראשונה בתל אביב, אליפות אירופה לנוער בכדורסל דרג ב' וכבר היום (שני) החלו הנבחרות המשתתפות בטורניר לנחות בארץ ופתחו בהכנותיהן הרשמיות לקראת הטורניר.

באליפות ישתתפו הנבחרות הבאות: שוויץ, צ'כיה, פינלנד, הולנד, סלובקיה, סקוטלנד, בלגיה, פורטוגל, בוסניה, הונגריה, בלארוס, דנמרק, רומניה, אנגליה, לוקסמבורג, אסטוניה, אוסטריה, מונטנגרו, גיאורגיה וכמובן נבחרת הנוער של ישראל.
 
המשחקים יתקיימו באולם הספורט בבית דני, שישמש כאולם המרכזי של האליפות, ובאולם זיסמן שברמת גן. כמו כן, הנבחרות יתאמנו באולם המשחקים שבעירוני ט' בתל אביב.

מהלך שלושת החודשים האחרונים עובדים בעיריית תל אביב ובאיגוד הכדורסל נמרצות על ההכנות לקראת האליפות, כשאחד מהדברים המרכזים שעשו היה שיפוץ אולם הספורט בבית דני כך שיעמוד בתקני פיב"א. 
 
בשנה שעברה אירחה ישראל את האליפות המקבילה בנשים אך המשחקים התקיימו באילת.

נבחרת הנערות סיימה את האליפות במקום הרביעי והמכובד אך לא הצליחה להעפיל אל דרג א'. כעת, המשימה שעומדת לנגד עיניהם של שחקני נבחרת הנוער והמאמן דני פרנקו היא לנצל את יתרון הביתיות ואת דחיפת הקהל שאמור להגיע לאולמות על-מנת להשיג את היעד - העפלה אל דרג א'. 

נבחרת הנוער (ONE)
נבחרת הנוער (ONE) | צילום: מערכת ONE

 
טקס הפתיחה של האליפות יתקיים ביום חמישי בשעה 17:00 בהיכל הספורט שבבית דני ובשעה 18:00 תעלה נבחרת הנוער של ישראל למשחק הפתיחה של האליפות נגד נבחרת אנגליה.

נבחרת הקדטים הובסה במשחק אימון 84:58 לנוער של הולנד




איגור קולשוב. לא התעלה הערב  (דרור עינב)
איגור קולשוב. תבוסה לנבחרת הקדטים במשחק הכנה (דרור עינב) | צילום: מערכת ONE

הרבו לקלוע לקדטים: רפי מנקו, 11 נקודות. אדר בן עליזה, 8 נקודות. איגור קולשוב, 9 נקודות ונאור שרון 6 נקודות.