mako
פרסומת

אופטימיות בי-ם לגבי תומאס, בראון יישאר?

עתיד הכוכבים יוכרע עד ה-15 באוגוסט. התלבטות בנוגע לרכז

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1032548
צילום: ספורט 5
תומאס. יישאר בבירה? (עודד קרני)
תומאס. יישאר בבירה? (עודד קרני) | צילום: ספורט 5

אחרי ההחתמה הראשונה של טאריק פיליפ והשארתם של תמיר בלאט וסולימן בריימו, בהפועל ירושלים נמצאים כעת בעיצומו של השבוע החשוב ביותר בקיץ הזה: במוקד, ההכרעה בעניינם של טיישון תומאס וג'ייקובן בראון. בקבוצה קיימת אופטימיות גדולה מאוד בנוגע להשארתו של תומאס, בעוד שהסיטואציה של בראון שונה מבחינה מקצועית.

המצב החוזי של שני השחקנים דומה: בשני המקרים, ירושלים והשחקנים מחזיקים באופציית יציאה הדדית מהחוזה עד ה-15 באוגוסט, יום שבת הקרוב. העובדה שטיישון תומאס עדיין לא חתם באף קבוצה, מקרבת אותו לעונה שלישית בירושלים בכל יום שעובר - ובקבוצה אופטימיים מאוד לגבי עתידו בקבוצה. אם אחד מהצדדים ירצה להשתחרר מהחוזה, הוא יצטרך לשלם פיצוי של 50 אלף דולרים.

באשר לבראון, בירושלים קיימת התלבטות ברמה המקצועית. בקבוצה מייחסים את העובדה שהעונה השנייה של בראון בקבוצה היתה טובה יותר מהראשונה לכך שהתקבלה החלטה להביא רכז זר נוסף לצידו (בתחילה אייזיאה קאזינס ובהמשך שלווין מאק בהצלחה רבה), שהיווה מעין תעודת ביטוח לחוסר היציבות שבראון גילה בעונה הראשונה. לפיכך, ההחלטה אם להמשיך עם בראון כפופה למציאת רכז זר נוסף, דבר שלא בטוח שיתאפשר כלכלית.

פרסומת

על אף אי הוודאות הכלכלית, בירושלים יעמידו את התקציב השני בגודלו בליגה, של כ-22 מיליון שקלים - גבוה בפער משמעותי מהמקום השלישי. בבירה מקווים שבתחילת השבוע הבא, עם פיזור הערפל בנושא תומאס ובראון, הסגל יתחיל לקבל צורה לקראת תחילת ההכנות לפיינל 8 של ליגת האלופות.