הרבה לפני שאנחנו מתחילים שיפוץ יסודי בבית, תמיד נוכל להתכונן כראוי לקראתו, ונוכל גם לא להתכונן כלל. מתברר שבמידה ונתכונן כמו שצריך נוכל להפיק הרבה יותר מערך השיפוץ. כמו כן, אם נפעל נכונה ובאופן מסודר, נוכל להימנע משלל תקלות ועוגמות נפש שונות. להלן חלק מהטיפים של התאחדות קבלני השיפוצים :

1. סגירת תקציב: 85% מהשיפוצים נגמרים בחריגה ממוצעת של כ-20%, לכן חייבים לשמור כסף בצד לחריגות מיותרות. החריגות עשויות להיות לא רק בתוספות בעבודה עצמה אלא בבחירת הכלים הסניטריים בקרמיקה או בשיש והארונות . 

2. חוזה טוב וכתב כמויות נכון: במידה ואנו עורכים חוזה מפורט, אנו עשויים למנוע מעצמנו המון אי נעימויות במהלך השיפוץ. בחוזה חייבים לציין את מירב הדברים האפשריים כגון תאריך סיום, תנאי תשלום, עיכוב, סנקציות על איחור בעבודה ותיאור מפורט של כל העבודות שנסגרו לביצוע - ככל שנפרט ונדקדק יותר ככה נמנע מבעיות עתידיות.

3. בחירת קבלן שיפוצים: זהו למעשה החלק החשוב ביותר במהלך השיפוץ. החוק קובע שכל עבודה מעל 43,000 ש"ח מחייבת את רישום הקבלן ברשם הקבלנים. עו״ד אמנון כהן, רשם הקבלנים, מוביל את המהלך למיסוד הענף שבוא תהיה תעודת קבלן רשום גם לקבלני שיפוצים קטנים הסיווג יכנס לתוקף אחרי חתימה של השר החדש כמו כן הסיווג יהיה לעבודות מ-43,000 עד 350,000 ויקרא קבלן שיפוצים לעבודות קטנות. תמיד עדיף שהקבלן יהיה רשום כחבר בהתאחדות קבלני השיפוצים ובעל פוליסת ביטוח מקצועי בעבודה כולל צד ג. ההמלצות עדיין חשובות מאד במחוזותינו.

4. זולתכם חשובה: עדיף לשים מכתב בקומת הכניסה ולהתנצל מראש על הרעש והסבל העשוי להיגרם לשכנים. כמו כן רצוי לרשום במכתב את הערכת זמני העבודה וטלפונים של קבלן השיפוצים ו/או בעל הדירה למקרים של תלונות.

5. אף פעם לא מראש: אסור! לשלם כסף מראש. עדיף לחלק את ערך העבודה לכמה חלקים והתשלום יעשה רק בסוף כל חלק לאחר וידוא שהחלק אכן הסתיים. כמו כן, עדיף להשאיר סכום כסף לאחר סיום העבודה ולאחר ביקורות שכל המערכות אכן עובדות.

אין תמונה
ערן סיב וחיים הכט
6. באים לעזרה: כיום חברות האינסטלציה יכולות לשלוח נציג מטעמן בכדי לבדוק את המערכות לאחר ההתקנה. כמו כן, חברות הדבק השונות יכולות לעזור ללקוח בבדיקה שהחומרים שקבלן השיפוצים משתמש אכן מתאימים, לדוגמא: דבק קרמיקה זול שעלותו 25 שקל לא מתאים להדבקת אבן על קירות. במידה ונדביק אבן עם דבק הזה האבן תיפול מהקיר. לכן במידה ויש לנו ספקות אפשר בנקל להתקשר לחברות היצרניות ולשרות הלקוחות ולברר או להזמין נציג שירות

7. תרצו תוספות?: הנושא החשוב ביותר בענף השיפוצים הינו נושא התוספות בעבודה - אין כמעט שיפוץ שאין בו תוספות בעבודה או שינויים, והוויכוחים העיקריים בענף הינם בנושא התוספות.  לכן נושא זה חייב להיות סגור מראש. עדיף לסגור נושא זה בחוזה עצמו ולהשתדל שהמחיר יהיה קבוע מראש כולל התוספות. במידה ולא נוכל לסגור את התוספות בחוזה הראשי חשוב מאד לסגור כל תוספת ותוספת מראש ובכתב, כלומר לכל תוספת יהיה לנו דף עם מחיר נקוב וחתימה, ובמידה והתוספת תגרום לעיקוב בעבודה חייבים לציין נושא זה גם, על מנת שלא יהיו ויכוחים בסוף העבודה בנושא תמחיר על תוספות.

8. תעודת אחריות: במידה ואנחנו בוחרים קבלן שיפוצים אחראי וטוב, אנו אמורים קבל תעודת אחריות על העבודה, לציין באחריות מה היא כוללת ועל מה קבלן שיפוצים אחראי, ולציין גם מה תעודת האחריות לא כוללת. הרבה אנשים חושבים שבמידה ויש סתימה בכיור או באמבטיה עקב לכלוך מיותר קבלן השיפוצים אחראי גם על זה, אבל סתימות אלה לא קשורות לתעודת האחריות לכן נושא זה חייב להיות מצוין ומוסבר בתעודת האחריות בכדי למנוע ויכוחים.

9. נוכחותכם חשובה: חשובה מאד נוכחות של אחד מבני הזוג בעבודה. חייבים להיות מעורבים במהלך העבודה ולבקר באתר העבודה יום יום. גילוי מעורבות בעבודה נותן לקבלן השיפוצים הרגשה של שיתוף ופיקוח, ולכן הוא יחשוב פעמיים אם לחפף בעבודה.

10. ניקיון:  הנושא האחרון שחשוב שנקפיד עליו הינו נושא ניקיון השטחים המשותפים, המעלית וניקיון אתר העבודה - חשוב  מאד שנושא זה יעלה בכתב ובחוזה. הדבר אחרון שאנו רוצים הוא בעיות עם שכנים, ולכן יש להקפיד, ולעגן בכתב שבסיום כל יום עבודה ינקה קבלן השיפוצים את הלובי כניסה והמעלית, וכן את אתר העבודה.

ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלי השיפוצים בישראל, הוא גם כותב הספר "המדריך השלם למשפץ", מדריך ראשון מסוגו לענף השיפוצים, המסביר באופן מפורט על הענף לצד עצות וטיפים איך לעבור את השיפוץ ללא תקלות. הספר כולל מחירים, הסברים מקצועיים ונושאים שחייבים לשים דגש עליהם במהלך השיפוץ.

>> לדף הפייסבוק של "יצאת צדיק", לחצו כאן