אחת ולתמיד: האם יש מוח גברי ומוח נשי?
גירלפאוור: ביום ראשון תקיים "הקן - קבוצת נשים" מפגש עם פרופסור דפנה יואל, ראש המגמה לפסיכוביולוגיה באוניברסיטת תל אביב, שתדון בשאלה המרתקת: האם יש מוח נשי ומוח גברי? בהמשך החודש מציעה הקבוצה שלל פעילויות והרצאות מרתקות במרכז הגאה בגן מאיר לקהילה הלט"בית
>> לקבוצה של mako גאווה בפייסבוק כבר הצטרפתם?
"השאלה הזו מלווה את החשיבה האנושית אלפי שנים. מיתוס ההבדלים בין המינים לובש ופושט צורה ומושפע בין היתר מהידע המדעי באותה תקופה נתונה", נכתב בזמנה למפגש.
"הגרסה העדכנית של מיתוס זה טוענת שחשיפה להורמוני מין בעובר משפיעה על התפתחות המוח וקובעת אם יהיה זכרי או נקבי. דוגמה זו נשענת על עדויות להבדלי מין רבים במבנה המוח ולהשפעה של הורמוני מין על מבנה המוח". נשמע מסובך? זה באמת מסובך.
בהרצאה תבחן פרופ' יואל האם עדויות פסיכולוגיות תומכות בהנחה שגברים ונשים שונים באופן מהותי והאם עדויות מחקר המוח תומכות בקיום מוח זכרי ונקבי.
>> הפעם הראשונה שלי בבנק הזרע: הטור הראשון של נעמי קרן
העצמה נשית א-פוליטית
"קהילת נשים" ("הקן") היא קבוצה א-פוליטית הדוגלת בהעצמה נשית ובנראות ל"טבית. הדגש הוא על לסביות, ביסקסואליות וטרנסג'נדריות. ההנחה היא כמובן שהומואים דואגים מספיק טוב לעצמם.
בחודש פברואר מתוכננות הרצאות מאלפות במסגרת הקבוצה. בין היתר, בתחוום הספרות, היהדות, הפמיניזם, הורות, הפסיכולוגיה, התרבות והאמנות.
בין היתר, יקראו הנשים טקסטים ספרותיים, ישוחחו על לסביות בקולנוע, יתעמקו בנושאי מיניות ומגדר, יפגשו עם מיכל עדן ורחל אלגבסי, שתספר על התמודדותה עם אלמנותה לאחר שזוגתה נספתה באסון הכרמל ויפגשו עם נעמי קרן בהרצאה "דרך להורות" – על התהליך אותו היא עוברת מתרומת הזרע ועד ההיריון, עליו היא כותבת בטור המרתק בערוץ הגאווה.








חדשות



= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















