מיס טרנס איטליה בחתונה פורצת דרך לזכויות הקהילה הטרנסג'נדרית
אלסיה צ'ינקגרנה, מלכת היופי הטרנסית של איטליה לשנת 2014, היא הטרנסית הראשונה שהתחתנה עם בחיר לבה ונרשמה כאשתו בלי שעברה ניתוח לשינוי מין. נשיאת ההתאגדות הטרנסג'נדרית: "מייצגת רגע חשוב בהיסטוריה של הקהילה. הושגה מטרה קונקרטית של שוויון מוחלט"

אלסיה צ'ינקגרנה, מלכת היופי הטרנסית של איטליה לשנת 2014, התחתנה בחתונה אזרחית שהתרחשה לפני שבוע בעיר אברסה שליד נאפולי. הכלה המאושרת לא ציפתה לקבלת פנים חמה כל כך בחתונתה. ולגבי כתובת השנאה שרוססה על בניין העירייה באותו הבוקר, הגיבה: "זה בכלל לא משפיע עלי, הם אלו שמדוכאים, בעוד שאני שמחה להיות מי שאני".
נשיאת ההתאגדות הטרנסג'נדרית של נאפולי, אילינה קפורו, אמרה על החתונה שהיא "מייצגת רגע חשוב בהיסטוריה של הקהילה הטרנסג'נדרית". למעשה, צ'ינקגרנה היא הראשונה להתחתן עם בחיר לבה ולהירשם כאשתו, בעוד שלא עברה ניתוח לשינוי מין.
עד לאותה נקודה, טרנסיות שלא עברו את הניתוח, בין אם מבחירה או מקוצר יד, לא יכלו לשנות את סעיף המגדר במסמכים הראשונים. בגלל שהחוק אוסר על חתונה בין צמד גברים, נאסר עליהן להינשא, באופן פרדוקסלי, בחתונה "חד מינית".
"כל הקשת הטרנסית חיכתה בציפייה לשינוי הזה", קפורו מתייחסת לשינוי בחוק המאפשר לטרנסג'נדרים/ות לשנות את סעיף המגדר ללא ניתוח לשינוי מין. לדבריה המצב הקודם, שבו הזכות להתחתן נלקחה מהקהילה הטרנסית, נחשב לשלילת זכויות אזרח. "ואילו היום", היא מוסיפה, "הושגה מטרה קונקרטית של שוויון מוחלט".
