גבעטרון
גבע אלון ולהקת "Tree" שמלווה ומשלימה אותו, פתחו את מופע ההשקה לאלבום החדש "Get Closer" באווירה מנומנמת, שהתחלפה בהמשך לאירוע רוקנ'רול משובח
כן, נכון, היו הבלחות של דיסטורשן ב-"Rosemary's Eyes", אבל אווירה רגועה ורומנטית השתלטה על כל פינה בחלל, עם קולו המרגש של גבע אלון ונגניתם העדינה של חברי הרכב הגראנג' "Tree". בן גולן ניגן על הגיטרה כאילו הייתה יוקולילי בחופי מאווי שטופי השמש, נוה קורן ליטף בעדינות את מערכת התופים ודור קורן השלים את הקצב האיטי והמעט משמים של עשרים הדקות הראשונות על הבמה.
הקהל היה מרותק ושבוי בקסמו של גבע אלון
|
גבע אלון - "I Can See The Stars"
קונטרסט מדהים בין הקול העמוק לדיסטורשן הגיטרות
השיר הבא היה "The Folks Back Home" המעולה מהאלבום החדש. ביצוע עוצמתי עם סולו גיטרה מטריף, שהצליח להעביר בדיוק את תחושת הגעגוע שכל מי ששוטט קצת לבד בחו"ל מכיר. ב-"In My Head" כבר היה ברור שלא עומד מולנו סתם אמן פולק-בלוז-אמו שחוזר על עצמו, אלא רוקיסט אמיתי. אלון השתחרר, הרים את הראש מהמיקרופון, התחיל להשתולל, וניתן היה לזהות אפילו גלים ראשוניים של תזוזות בקהל.
אחר כך הגיע הסינגל המצוין "The Wind Whispers", גם הוא מהאלבום החדש, שזכה לביצוע מוצלח עוד יותר. ומיד אחריו ביצוע כסחני במיוחד ל-"Memories" מהאלבום השני. אלון המשיך להתפרע, ניסר את הגיטרות יחד עם בן גולן ותחושת האיטיות הכבדה שאפיינה את ההתחלה נשארה בהיסטוריה.
שיא הערב: קאבר ל"Psycho Killer" של ה-Talking Heads
הקהל נדבק באנרגיות ולקול מחיאות כפיים רמות הגיע שיאו של הערב. מקצב בס מוכר הוביל ל-"Psycho Killer" של ה-"Talking Heads", שזכה לקאבר מחוספס עוד יותר מהמקור, מתוקתק, מכסח ומקפיץ, עם קטע סולו ארוך ופלאשבק ללד זפלין של הסבנטיז. אלון וההרכב היו בטירוף והמחשבה שעברה בראש היתה "אין דברים כאלה".
כשהאדרנלין בשמיים הגיע השיר הטוב ביותר באלבום, "Get Closer Now", שהשאיר אחריו קהל שרוצה עוד. ומיד. אלון עלה להדרן לבד וביצע את שיר הנושא מהאלבום הראשון "Days of Hunger", שנשמע דומה מדי למקור והעלה את החשש שתחילת הערב תחזור על עצמה. בסיום השיר אלון ביקש שקט, התנתק מהחשמל ונתן גרסה סופר-אקוסטית ל-"Sunny Day". היה יפה, שונה, מעט משעמם לטעמי, אבל עם קהל מפרגן קשה להתווכח.
גבע אלון היה צריך את "Tree" שיתנו לו קונטרה רצינית ויאתגרו אותו מעבר לבנאליות של עצמו. ברוח הרוקנ'רול ששרתה במקום התגנבה לרגע התקווה שנזכה לראות איזו גיטרה מנופצת על הבמה, אבל כנראה שבשביל זה צריך להמתין להופעה הבאה.







חדשות






= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














