האשליה הבורגנית של כנסיית השכל
כנסיית השכל אירחו את מאיה בלזיצמן, יובל מסנר ושמעון אדף במופע המורכב והאמנותי "קח שירים ועוד שירים" בפסטיבל הפסנתר, כשהצליל הקלאסי מחליף את הסאונד הרגיל ועוטף שירי משוררים וקטעים נדירים של הלהקה. חלק מהקהל יצא מבולבל
"אין שום דבר סקסי ברוקנ'רול, איזו אשליה בורגנית זו"
המשורר והסופר שמעון אדף פתח איתם את המופע ב"מדליק את הטלוויזיה" שכתב עבורם לאלבום "ידיים למעלה". כשיורם חזן הצטרף אליו לביצוע וזעק לחלל האולם את המשפט "אין שום דבר סקסי ברוקנ'רול, איזו אשליה בורגנית זו" הוא בעצם ניסה להסביר לבאי המופע שציפו לשמוע מחרוזת של "למאיה יש אקדח" ו"תגידי שטוב" בעיבוד לפסנתר, שזה לא מה שהם יקבלו הערב. במופע הזה, כנסיית השכל, אמנים אמיתיים, הבהירו לקהל שהם עושים מה שהם מאמינים בו, מה שמאתגר אותם ומעניין אותם להראות, ולאו דווקא מה שמצופה מלהקה ותיקה שהכניסה מספר לא מבוטל של להיטים לפנתיאון הרוק הישראלי.
תגובות מעורבות של בלבול והתרשמות
במשך רוב ההופעה אמש, נראה שזאת הייתה תגובת הקהל. מצד אחד בלבול אל מול המילים שלא כל כך מוכרות ומצד שני התרשמות אמיתית מהביצועים העוצמתיים להם הן זכו. לא בטוח שכאשר רוב האנשים ראו את שם המופע "קח שירים ועוד שירים", הם הבינו בדיוק לאיזה סוג של מופע הם מגיעים, מופע בו "שיר אוהב וכואב" של יהודה עמיחי, שיר קצר עם מספר מצומצם של שורות, זכה לביצוע דרמטי במיוחד בזכות הקלידים של עמי רייס והצ'לו של מאיה בלזיצמן ויובל מסנר.
ביצועים מהודקים, מלאי שכבות ורבדים, עם סאונד "קלאסי"
"שום דבר לא יפגע בי", שנכתב על ידי החייל ארז שטרק ז"ל הוגש כאחד משירי המשוררים של המופע. בין ביצוע ל"ניב" של רחל המשוררת ל"כשבדידות אינה פחד" של נתן זך, זכה השיר שהפך לסוג של המנון, ליחס מכובד וביצוע מרגש מאוד.
הצ'לואים של בלזיצמן ומסנר התחברו לבס של אלמליח
אמנם זה לא היה המופע הכי נגיש שכנסיית השכל הרימו עד היום, אבל למי שהגיע מוכן לערב שבו יגלה דברים חדשים על הלהקה שהוא אוהב, על הגשה של טקסטים ועל ביצועים, שהם לאו דווקא בתוך תבנית מוזיקלית נוחה ומוכרת - זה היה אירוע מרתק. בו להקה לא תקשורתית כמו הכנסייה כן חושפת את עצמה ומספרת לקהל סיפור - בשירים שהיא בחרה, בסדר שהם הופיעו ובאופן שהם בחרו לספר את הסיפור שלהם. לפעמים דווקא העובדה שהסולן לא יושב ומלהג בין השירים אלא מתרכז במוזיקה ובביצוע שלה, עדיפה. ואם ממש מנסים לשים לב, דווקא שם מסתתר הסיפור המעניין באמת.
>> מיקי גבריאלוב ואמנים אורחים ב"בדשא אצל אביגדור" בפסטיבל הפסנתר







חדשות



= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















