הם חורשים את הארץ לאורכה ולרוחבה, מתייצבים על כמה במה אפשרית ובימים אלו גם מזמינים את הציבור להתארח אצלם בסלון הפרטי. מועמדי מפלגת העבודה לכנסת פותחים את דלתות ביתם לציבור הבוחרים ומקיימים חוגי בית במגרש שלהם. החלטנו לנצל את ההזדמנות ולהציץ למבחר הסלונים הביתיים. אורית כוכבי, מעצבת פנים ומתכננת אדריכלית, ומירב אייכלר, מעצבת פנים ומומחית לפנג שוואי, התרשמו מהחללים וגם חילקו טיפים מקצועיים לשדרוג ולסילוק חסימות אנרגטיות.

נחמן שי: סולידי ומאופק

כאן גרים בכיף: רבקה ונחמן שי, מבשרת ציון.

נחמן-שי (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
חלונות עם אופי. הסלון של נחמן שי | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מעצבת הפנים, כוכבי: "הבית הוא בעל מראה שורשי מבחינה תכנונית, ומעיד על כך שבעליו הוא אדם סולידי, רגוע, שקט ונינוח. שולחן העץ והגוון הכחול של הספה מעניקים חמימות ונועם, החלונות הגבוהים משווים לבית אופי ותמונות הקיר מוסיפות לתחושת הגובה המתקיימת בו. התחושה הכללית העולה מהסלון היא של בית סולידי ומאופק".

טיפים עיצוביים לשדרוג: כדאי להוסיף כריות צבעוניות או אלמנט עיצובי אחר שיוסיף נוכחות. את השטיח כדאי להחליף באחד גדול יותר ולמקמו מתחת לשולחן. באופן זה, יתמלא השטח ביותר עניין וייווצר איזון בין גודלו של השטיח לריהוט ולאווירה הכללית במרחב.

המומחית לפנג שואי, אייכלר: "הסלון נראה מזמין ומשפחתי. הריהוט מסודר נכון, באופן שמאפשר מפגש נעים ושיחה עם האורחים. השילוב של פרחים טריים מגביר את האנרגיה בחלל, ומוסיף לאווירה הנעימה".

דני עטר: ספרייה עשירה

כאן גרים בכיף: דני וחיה עטר ושלושת ילדיהם, גן נר (הגלבוע).

דני עטר (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
בית אקלקטי בעל עומס מסוגנן. הסלון של דני עטר | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

דני עטר בחוג בית (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
אוהבים לארח. חוג בית בסלון | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מעצבת הפנים: "בית אקלקטי בעל עומס מסוגנן היוצר מראה שמשלב חומרים בצורה מאוד נעימה ונראה שדייריו הם אנשים בעלי טעם עיצובי טוב ומאוד אקלקטי. הסלון מעיד על אהבה לאירוח והספרייה העשירה על אהבה לקריאה. הגוונים ניטרליים בהירים וטבעיים, מעוררים תחושת נועם. משחק נכון של מיקומי הריהוט יוצר מראה מתחדש ומעניין".

טיפים עיצוביים לשדרוג: "מומלץ לשנות את כיוון הסלון, כך שיאפשר תחושה פתוחה יותר ושליטה על המרחב".

מומחית לפנג שואי: "בסלון זה הרהיטים שנבחרו בהחלט מזמינים ונראים רכים ונוחים. גם הסדר שלהם מאפשר קשר עין ונוח למפגש חברתי ולשיחה ערה. עם זאת, הטלוויזיה תלויה גבוה מדי וממוקמת, יחד עם המזגן, מעל הראש של האורחים. לפי הפנג שואי יש להימנע מתליית חפצים גדולים מעל הראש, שכן האורחים שיישבו שם יחושו אי נוחות".

מרב מיכאלי: סגנון עתיק בבית אמא

כאן גרה בכיף: אמה של מרב מיכאלי, פתח תקווה.

מרב-מיכאלי (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
עתיק, מסודר ורציני. בית אמה של מירב מיכאלי | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מעצבת הפנים: "בית בעל מראה עתיק, מסודר ורציני. נראה כי מדובר באישה שנאמנה לעצמה, לא נכנעת לטרנדים שהיא לא מתחברת אליהם. מדובר בסלון שחשובה בו תחושת הביתיות, אך הוא לוקה בחוסר מבחינת סידור ופרופורציות הריהוט והאבזור".

טיפים עיצוביים לשדרוג: "מומלץ להוסיף טקסטיל ופריטי נוי ליצירת חמימות שתעדן את המראה הכבד והעתיק.  מראה זה, שמקנה צבע הבורדו והאבזור שבבית, יכול, עם נגיעות נכונות, לקבל תפנית עיצובית".

מומחית לפנג שוואי: "רצוי לסדר את הריהוט באופן כזה שיתחום אזור מעוגל שיהיה נעים לשבת בו, לנהל שיחה עם בני משפחה ואורחים. כמו כן, כדאי לשקול להוסיף צבע לחלל בעזרת תמונות נוספות, חפצי נוי וריהוט, שייצרו הרמוניה ואיזון בחלל".

ביום שלישי, 1.1.13, תארח מיכאלי חוג בית בבית אמה שבפתח תקווה. להרשמה מוקדמת.

אראל מרגלית: חלונות גדולים ומיוחדים

כאן גרים בכיף: אראל ודבי מרגלית עם שלוש בנותיהם, עין כרם, ירושלים.

אראל 1 (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
איזון בין ישן וחדש. הסלון של אראל מרגלית | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מעצבת הפנים, כוכבי: "ניכר שיש קו עיצובי, קונספט אותנטי, שהלכו איתו מאוד יפה. ניכר דגש על אסתטיקה ותרבותיות, תוך קפדנות וסדר. אכפת לאנשים אלה איפה הם גרים ואיך ייראה הבית שלהם. השילוב של העץ, הצבעים, הריצוף ואבזור מגוון כמו ההדומים ובול העץ - מאוד נכון בחלל. סלון זה הוא דוגמה מצוינת למינונים ולאיזון נכון בין ישן וחדש. הספות המודרניות מחד והריצוף וריהוט העץ העתיק מנגד, מאזנים בין קו נקי ואסתטי למשהו מאוד חם וביתי. וכמובן, חלונות הבית המיוחדים והמקסימים שמכניסים אור. כדאי לדעת כי בעבר, גודל החלונות העיד על חשיבות יושביו של הבית, ככל שהחלונות גדולים יותר גר שם מישהו חשוב יותר".

טיפים עיצוביים לשדרוג: "כדאי להוסיף שולחן כדי לרכז את האביזרים השונים. ההדום בצד ובול העץ,  הם אביזרים מרשימים שנבלעים כרגע בחלל. מומלץ למקם אותם באזור עם נוכחות או להצמידם בזוגות כך שיבלטו".

המומחית לפנג שואי, אייכלר: "חלוקה נכונה של החלל מבחינת ריהוט, והשטיח שמסייע לתחום את אזור האירוח ומחמם את האווירה, החלונות גדולים שמאפשרים כניסה רבה של אור טבעי במהלך היום ומסייע להטענת החלל באנרגיה לאורך היום שמשתלבת עם הצבעים החמים והנעימים".

ביום שני, 14.1.13, יארח מרגלית חוג בית בסלון ביתו. להרשמה מוקדמת.

איתן כבל: תמונות משפחתיות על הקיר

כאן גרים בכיף: איתן ונעה כבל וארבע בנותיהם, ראש העין.

איתן כבל (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
גווני חול, בז', המקנים תחושה של רוגע ושל שקט. הסלון של איתן כבל | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מעצבת הפנים כוכבי: "הגוונים הנבחרים נעימים וטבעיים: גווני חול, בז', המקנים תחושה של רוגע, שקט פנימי ואינטימיות. המראה הכללי שמתקבל הוא מאוד ביתי, חמים ונעים. המשחק עם התמונות המשפחתיות, התלויות על הקיר בגדלים שונים, מעורר עניין. בו בעת, נשמרת תחימה חיצונית מוגדרת, והתלייה היצירתית לא הופכת לכאוס".

טיפים עיצוביים לשדרוג: "מומלץ לשלב אלמנט עיצובי צבעוני עם טוויסט. לדוגמה: כלי אדום על השולחן שיתכתב עם התמונה האדומה שתלויה על הקיר. בנוסף, חסר שטיח או פריט טקסטיל, שיעצים את תחושת החמימות".

המומחית לפנג שוואי, אייכלר: הספה גובלת עם דלת בצידה, מה שמעורר תחושה של מסדרון או מקום מעבר. חסרה תחימה שתאפשר ליצור שטח מוגדר של אירוח. מומלץ למקם את הכורסה הקיימת באופן שיגדיר את איזור האירוח, או להוסיף כורסה בפינה הנגדית לספה, כך שייווצר מעגל המאפשר תחושת חברותא.

נינו אבסדזה: צפיפות במרחב

כאן גרים בכיף: נינו אבסדזה ובעלה, שתי בנותיהם והכלבה לאקי, צור יגאל (כוכב יאיר).

נינו (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
ריהוט גדול וכבד. הבית של נינו אבסדזה | צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

מעצבת הפנים, כוכבי: "במבט מפינת האוכל לסלון, נראה כי הוא מאוד עמוס. יש ניסיון לשלב צבע בקירות וללכת על אפור שנחשב מודרני, אבל יחד עם הריהוט הכהה נוצרת תחושת כבדות. הכיסאות מעדנים במקצת את המראה, אך הצפיפות הכללית של השולחן עם הספרייה והספה בפינת האוכל מקשים על תחושת המרחב".

טיפים עיצוביים לשדרוג: "בחלל יחסית קטן, כמו זה של פינת האוכל, כדאי לבחור מראש ריהוט שלא יהיה כבד וגדול מדי. ריהוט מינימליסטי, יטשטש את הגודל ויאפשר להגדיל את תחושת המרחב".

מחר (25.12) תארח אבסדזה חוג בית בסלון ביתה. להרשמה מוקדמת.

איך סידור הסלון יעזור לקריירה ולמוניטין שלנו? מירב אייכלר מסבירה

חלל הסלון, שעיקר שימושו הוא בילוי חברתי ואירוח, צריך להיות מזמין ולתת תחושה נוחה ומסבירת פנים. סידור הרהיטים יאורגן באופן שיאפשר לראות את כל הנוכחים ולקיים שיחה וקשר עין בין כולם. גם על הצבעים, החומרים והמרקמים להיות מזמינים ונעימים. חשוב שהריהוט לא יופנה עם הגב לכניסה. כמו כן, כדאי לסדר את הריהוט בצורה סגורה, המאפשרת מפגש חברתי , והכנסת אורחים: חצי מעגל, ישיבה זה לצד זה ולא צמוד לקיר, באופן מנוכר.

סלון (צילום: שי אפשטיין)
לשלב סגול באזור הדרומי. עיצוב: עידית זכריה | צילום: שי אפשטיין

האזור הדרומי - דגש  על מוניטין: מומלץ לבדוק איפה האזור הדרומי בסלון ולחזק אותו עם אלמנט האש, אשר מזין את המוניטין של האדם. אלמנט זה מתבטא בצבעי אש כמו אדומים, כתומים, סגולים, צהובים וורודים. ניתן לשלב פרחים, חפצי נוי או גופי תאורה בצבעוניות הזאת. הצד הדרומי בבית מתייחס לאיך שהחברה תופסת אותך. הצורה המובילה בצד זה היא צורה של משולש: כדאי לשלב גוף תאורה מעוצב בצורה משוננת, או תמונת אמנות שיש בה אלמנט של כוכבים או מגן דוד.

האזור הצפוני - דגש על קריירה: מומלץ לחזק את האזור הצפוני בעזרת אלמנט מים, אשר מדגיש את הפן הקרייריסטי של היושבים בו. צבעי מים הם צבעים כהים: ניתן לערוך משחק בצבעי שחור ולבן, או בצבעים של כחול וירוק כהה. אפשרות נוספת היא להשתמש בצבעים מטאליים במגוון אופנים - לתלות תמונה, למקם חפצי נוי, לתלות  או לשלב בריהוט. כדאי לתמוך באזור גם עם צורות עגולות באבזור.

ואם כבר מדברים על סלונים: כך תעצבו סלון מזמין לפי הפנג שואי
וגם: טיפים לחידוש הסלון