החל בכימיה במבט הראשון, עובר בהיי המוגזם של ההתחלה וכלה בכאב (הממש כואב) כשזה נגמר - מאחורי כל אלה עומדים הסברים מדעיים, שעשויים להרגיע את אלה מכם שחשבו לרגע שהם מאבדים את זה מרוב אהבה. יצאנו לברר מה בעצם קורה לנו כשאנחנו מאוהבים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. ההתאהבות היא באמת עיוורת

מי מאיתנו לא היה שם: מאוהב עד מעל הראש, עוקב בהערצה אחר כל תנועה של מושא אהבתו ומשתאה מכל אמירה שלו. ובכן, מתברר שמאחורי זה עומד הסבר אבולוציוני: כשאנחנו מתאהבים, האזורים במוח שאחראים על ביקורת לא פועלים ביחס לאותו אדם כדי שנוכל להתאהב ולהחליט שאנחנו מעמידים יחד צאצאים. נשמע קצת פחות רומנטי עכשיו?

2. אוקסיטוצין הוא החבר הכי טוב שלכם

אוקסיטוצין הוא ההורמון שאחראי על המשיכה והחיבור. לנשים יש יותר ממנו, אבל בעת ההתאהבות - רמות האוקסיטוצין בגוף של שני בני הזוג עולה באופן משמעותי. מגע אקראי, חיבוק או נשיקה - כל אלה מעלים את הרמות של ההורמון בגוף ומחזקים את הקשר.

עוד ב-mako בריאות
>> המדריך להיגיינה מושלמת
>> מכורים לקפאין? יש דבר כזה מנת יתר
>> תשמרי על הלב שלך: כך תזהי אירוע לבבי

3. כך תתאהבו

מה הדבר הראשון שאתם מבחינים בו אצל אחרים? לא מעט אנשים יאמרו שאלה הן העיניים, ויש סיבה טובה לכך: חוקרים הראו כי בעת התבוננות ארוכה של שני זרים זה בעיניו של זה, הגוף משחרר כימיקלים המקושרים לתחושה של התאהבות, גם אם הם כלל לא הכירו קודם.

4. בדייט הראשון - צאו לבית קפה

המקום שבו מתקיים הדייט הראשון הוא קריטי, גם מבחינת תת המודע שלנו. חוקרים הראו שאחיזה של דברים חמים בידינו יכולה להפוך אותנו לידידותיים וחמים יותר. כך, למעשה, הזמנה של קפה חם יכולה להפוך דייט ממוצע לדייט מוצלח.

5. פרויד אמר את זה קודם

עבור חלקינו הסעיף הזה עלול להיראות מעט קריפי, אך חוקרים מצאו שאנחנו נוטים להימשך לבן זוג שדומה לאחד ההורים שלנו, ובמקרה של נשים - כזה המשתמש באותו האפטרשייב או הבושם שבו אביהן משתמש.

6. חכו ארבע שנים עד החתונה

בראשיתה של ההתאהבות, אנחנו מוצפים בהורמונים האחראיים למשיכה ואהבה. ההשפעה של אלה מתחילה להתפוגג לאחר שלוש-ארבע שנים, ומדובר בנקודת מבחן של הקשר. למעשה, לא מעט מהזוגות נפרדים בנקודה הזו.

7. הסתכל לה בעיניים

כנראה שאתם כבר יודעים שכשאתם מביטים בדבר אהוב - האישונים שלכם מתרחבים. אך האם ידעתם שאנשים מאוהבים מסתובבים עם אישונים מוגדלים? מעבר לכל, מתברר שבני אדם קולטים את התרחבות האישונים באופן בלתי מודע, וגברים נוטים להימשך לנשים בעלות אישונים גדולים. אגב, אם אתם רוצים לדעת אם הצד השני נמשך אליכם - שימו לב האם הגבות שלו מורמות (גם לשבריר שנייה) כשהוא רואה אתכם.

8. ותרו על אדוויל

זוכרים את חברכם הטוב, האוקסיטוצין? מחקר מצא שיש ביכולתו להפחית באופן משמעותי כאבי ראש, ואפילו להעלים אותם לחלוטין. הדרך היעילה להעלות אותו, אנחנו מזכירים, היא באמצעות מגע אוהב.

9. אהבה ממכרת

מכירים את תחושת ההיי שמקבלים כשמתאהבים? ובכן, מחקרים מראים שההשפעה של אהבה עלינו דומה להשפעה של סמים, ואם להיות מדויקים - של קוקאין. באותו אופן, כשחווים פרידה, הכאבים הפסיכולוגיים והפיזיים מזכירים כאבים של גמילה. עכשיו הכול ברור.

10. הכל עניין של הורמונים

כשאנחנו מתאהבים, הגוף שלנו מפריש הורמונים כמו דופאמין ואוקסיטוצין, והם אלה שאחראים לתחושות האושר והסיפוק. כשהאהבה מסתיימת, אחד ההורמונים שמחליפים את הדופאמין והאוקסיטוצין הוא הקורטיזול, שאחראי לסטרס וגורם לכאבי שרירים, כאבי ראש ועוד. מבינים למה פרידה זה מבאס?

11. הפרפרים באמת שם

פרפרים בבטן היא תחושה שאתם בטוח מכירים. למעשה, לא מדובר בתופעה פסיכולוגית, כי אם בתחושה פיזית שנובעת מזרמי אדרנלין המציפים את הגוף שלכם לפני מפגש עם מושא אהבתכם.

12. אהבה ותשוקה לא תמיד באות ביחד

חוקרים שסקרו מוחות של בני זוג קבועים וזמניים מצאו שהאזורים האחראיים על אהבה ועל תשוקה במוח הם נפרדים. למעשה, בעוד שאהבה נחווית באזורים האחראיים על אכפתיות ואמפתיה, תשוקה נחווית באזורים האחראיים על מוטיבציה ותגמול.

13. זה מה שקורה לחשיבה שלכם

מחקרים מראים שכשאתם חושבים על אהבה, אתם מסוגלים לחשוב באופן מופשט ויצירתי יותר, מפני שהאזורים האלה במוח מקושרים עם מערכות יחסים ארוכות טווח, מחויבות ואינטימיות. כשאתם חושבים על סקס, לעומת זאת, אתם חושבים באופן ממוקד יותר ושמים לב לפרטים הקטנים.

14. החושים שלכם מתחדדים

בשנה הראשונה של ההתאהבות, תאי העצב שלכם פועלים טוב יותר, ואם להיות מדויקים - חלבון בשם NGF, שקריטי עבור התפקוד של תאי עצב האחראיים לסימפטיה ולחושים, משגשג. התוצאה: החושים והאינסטינקטים שלכם מחודדים יותר מהרגיל.

15. לבי לבי

הנה עובדה רומנטית במיוחד: מחקר מצא שכשבני זוג מאוהבים מביטים זה בעיניו של זה במשך שלוש דקות - קצב פעימות הלבבות שלהם הופך למסונכרן. יאללה, נסו בעצמכם.

16. היא תשרוף את כל מה שאתה

לפעמים אנו מאוהבים עד כדי אובססיה למושא אהבתנו. מתברר שכמות הסרוטונין שנמצאת במוחנו במהלך התאהבות עמוקה שכזו דומה לכמות הסרוטונין אצל אנשים בעלי הפרעת OCD. במילים אחרות: זה בסדר, לא איבדתם את זה, זה עניין של זמן.

יום אהבה שמח!