סטרס (דחק) הוא אחת התופעות הנפוצות ביותר בדור הנוכחי, והוא גורם למגוון רחב של בעיות רפואיות: השמנה, נזק ללב, בעיות זיכרון ואפילו נשירת שיער והתקרחות. אמנם ישנם חוקרים הטוענים כי כמות מועטה של לחץ בריאה לנו, אך העובדה היא שכ-80 אחוז מהביקורים אצל רופאים קשורים לסטרס ברמה כלשהי.

אחת התופעות השכיחות ביותר אצל הסובלים מסטרס היא הקושי להירדם. אתם ודאי מכירים את זה: אתם מרגישים "סחוטים", נכנסים למיטה ושמים את הראש על הכרית - ואז מתחילות להציף אתכם אינספור מחשבות על העבודה, הילדים או הזוגיות, ואתם לא מצליחים להירדם, לפעמים אפילו שעות ארוכות. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

חשוב להדגיש כי אירועים מלחיצים מאוד עלולים לגרום לאינסומניה, שעוברת כשהמצב המלחיץ מסתיים, אך כאשר מדובר בחשיפה ללחץ ארוך טווח הדבר עלול לגרום להרס של מנגנון השינה ולגרום להפרעות שינה באופן קבוע.

* רוצים לדעת עוד על פתרונות לבעיות שינה? הקליקו לפורטל הרפואה infomed

ד"ר אנדרו וייל, רופא אמריקאי בוגר הארוורד ומי שפרסם סדרת רבי מכר בנושא חיים בריאים, מציע שיטת נשימות שיכולה לסייע לכם להיפטר מהסטרס ולהירדם בקלות. השיטה נקראת 4-7-8 או נשימה מרגיעה, היא פשוטה מאוד ולוקחת פחות מדקה. כאשר מבצעים אותה היא עובדת כתרופת הרגעה טבעית למערכת העצבים, והיא הופכת יעילה יותר ויותר ככל שאתם מבצעים אותה יותר. למרות שניתן לבצע אותה בכל תנוחה, הוא ממליץ לשבת עם גב ישר בזמן שלומדים כיצד לבצע אותה.

אז איך עובדת השיטה? שימו את קצה הלשון על החלק העליון של הלסת, ממש מאחורי השיניים העליונות והשאירו אותה שם לאורך כל התרגיל. את הנשימות בצעו מהפה, סביב הלשון. נסו גם לכווץ את השפתיים מעט אם זה מרגיש לכם מוזר. כעת בצעו את הפעולות הבאות: 

1. נשפו דרך הפה, כאשר אתם עושים קול של "ווש".

2. סגרו את הפה ושאפו במהירות דרך האף. 

3. עכשיו עצרו את הנשימה וספרו עד שבע.

4. נשפו את כל האוויר דרך הפה, כאשר אתם עושים שוב קול של "ווש".

5. חזרו על הסבב הזה שלוש פעמים נוספות, כלומר בסך הכל ארבע פעמים.

ובפשטות: אתם צריכים לשאוף כאשר אתם סופרים עד ארבע, לעצור את הנשימה כשאתם סופרים עד שבע ולנשוף כאשר אתם סופרים עד שמונה. במהלך התרגיל הקפידו לנשוף דרך הפה ולשאוף דרך האף, כאשר הנשיפה לוקחת זמן כפול מאשר השאיפה. 

לאחר שאתם לומדים את השיטה מומלץ לבצע אותה בכל יום, והיא תסייע לכם לא רק במצבים בהם אתם מתקשים להירדם, אלא גם כאשר אתם חווים מצבי סטרס שונים במהלך היום ומתקשים להירגע.

>> עוד ב-mako בריאות -
למה אנשים הולכים מתוך שינה?
ביי ביי חיידקים: כך תשטפו נכון את הידיים
זה לא אתם שמנשנשים בלילה, זה המוח שלכם