רגילים לאכול ארוחת ערב גדולה? ייתכן שכדאי להתחיל לשנות את ההרגל. מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת לומה לינדה בקליפורניה חושף כי לא רק מה שאנחנו אוכלים חשוב לירידה במשקל – אלא גם מתי אנחנו אוכלים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

במהלך המחקר רחב ההיקף, נאסף מידע מ-50 אלף משתתפים. לאחר בחינת המידע, יכלו החוקרים להסיק כי ישנם ארבעה גורמים הקשורים ב-BMI (מדד מסת גוף) נמוך. "כשתי ארוחות ביום, צום לילה של עד 18 שעות, אכילת ארוחת בוקר (ולא לדלג עליה) ולדאוג שארוחת הבוקר או הצהריים יהיו הארוחות הגדולות ביום". אצל המשתתפים שאכלו ארוחת בוקר גדולה יותר נצפתה הירידה המשמעותית ביותר במשקל.

ישנם לא מעט תזונאים הממליצים לתת יותר דגש על ארוחת הבוקר והצהריים ולהתמקד בארוחות קלות בערב. על פי המחקר, שני גורמים המשפיעים על BMI גבוה יותר: אכילה של יותר משלוש ארוחות ביום (כאשר נשנושים בין ארוחות גם נחשבים לארוחות) וארוחת ערב גדולה.

עוד ב-mako בריאות
>> האימון שישרוף שומן תוך חמש דקות בלבד
>> למה גוגל יצרה 20 מיליון יתושים במעבדה?
>> תציצו במראה: האם יש לכם נמשים בעיניים? 

אז מה כדאי לאכול בארוחת הבוקר? תזונאים ממליצים על ארוחה הכוללת פחמימות מורכבות ומלאות, כמו לחם מלא או גרנולה, שכן הם נותנים לנו בוסט לאנרגיה. בנוסף, כדאי שבארוחת הבוקר יהיו ירקות, חלבונים רזים (גבינה, עדשים) וקצת שומן ממקור צמחי – כמו אבוקדו, שמן זית וטחינה.

ואם יש לכם חשק למתוק – הזמן הטוב ביותר לאכול אותו הוא בארוחת הבוקר. מחקר שנערך באוניברסיטת תל אביב ופורסם שנה שעברה מצא כי אכילת שוקולד כקינוח בארוחת הבוקר יכול לתרום לכם לירידה במשקל. זה בהחלט מומלץ לאנשים הסובלים מסוכרת ולאנשים שיש להם חשקים למתוק, על פי המחקר – צריכת שוקולד בבוקר מסייעת להפחית את החשק למתוק במהלך היום.