הילה ברק הלכה לבדיקה שגרתית אצל כירורג שד, בה הוא גילה גוש חשוד ושלח אותה מיד לסדרת בדיקות. התוצאות בישרו את מה שהיא לא רצתה לשמוע: היא חולה בסרטן השד. אבל פה לא נגמרו הבשורות הרעות. "אחרי כל הבדיקות התחלתי טיפולים כימותרפיים מאוד קשים. כל עוד חשבתי שזה רק בשד זה היה משהו שניחם אותי קצת, אבל אז כשבישרו לי שזה התפשט לבלוטה זה כבר שבר אותי, בכיתי בהיסטריה, זה ממש לא היה קל", היא מספרת.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ואז, משהו בכל זאת קצת השתנה. "אחרי הקושי הרב וההלם הגיע שלב של השלמה, הבנתי שאני יוצאת פה למסע שאני הולכת לנצח אותו. התחלתי עם הדיקור וההומאופתיה, והיום, במבט לאחור, אני חושבת שזה מה שעזר לי לעבור את הטיפולים בצורה סבירה", היא מספרת. "התחלתי לתפקד בבית – בין אם זה לעזור לילדים כמה שיכלתי, לצאת החוצה, לראות אנשים. קצת אירוני אבל אולי טוב שזה קרה. למדתי להעריך דברים בחיים, להסתכל על דברים מנקודות מבט אחרות ולהגיד תודה על מה שיש".

בשנים האחרונות נראית מגמה מדאיגה בה אחוז החולים הצעירים בסרטן הולך וגדל. מתוך הבנת גודל חשיבות העולם הדיגיטלי בחיי הצעירים ועל החלק הבלתי נפרד שלו בתהליך ההתמודדות והחלמה של הדור הצעיר, הוקם ע"י מרכז טל (ע"ר), מיזם יחיד וראשון מסוגו בארץ  "חלאסרטן" מרחב דיגיטלי לחולי סרטן צעירים הכולל אתר אינטרנט ודף קהילה בפייסבוק.

"התמודדות בקרב החולים הצעירים היא שונה מילדים וממבוגרים"

ידע ותקווה הם שני היסודות המשמעותיים למתמודדים עם מחלת הסרטן. מבחינת ידע, הפורטל "חלאסרטן" הוא היחיד בארץ שמאגד עבור החולים את כל הזכויות והמידע מכל הארגונים והעמותות בישראל, האגודה למלחמה בסרטן, מוסד לביטוח לאומי וכו'. כפתור הניווט שנבחר בפורטל החדש עבור החולים, הוא "אני צריך" - תגיד מה אתה צריך כי טירגטנו עבורך את כל המידע האמין ברשת . זכויות, מידע על הורות צעירה, מיניות ופוריות, קריירה/לימודים, שילוב רפואה אינטגרטיבית, מאמרים, סרטים, המלצות לקריאה ועוד. האתר תוכנן ונכתב כך שיפנה לקהל צעיר, טכנולוגי ומעודכן.

סרטן השד (צילום: Tyler Olson, Shutterstock)
ידע ותקווה הם שני היסודות המשמעותיים למתמודדים עם מחלת הסרטן | צילום: Tyler Olson, Shutterstock
עוד ב-mako בריאות:
>> כך תקבלו את הישבן המושלם ב-4 שבועות בלבד
>> לא תאמינו מה הרבה סקס יכול לעשות לכם
>> מה הפסיכולוג שלכם באמת חושב עליכם?

עבור התקווה הוקמה קהילה בפייסבוק המזמינה את החברים ללוות זה את זו. כוח הקהילה כאן משחק תפקיד - מחלים/ה יכול ללוות חולה חדש, בן משפחה יוכל לקרוא טיפים של מתמודדים אחרים וגם רופאים יכולים לחשוף ולשתף את הזווית האישית של הרופא כאדם המטפל. דף הקהילה בפייסבוק עלה לאוויר לפני כ-3 חודשים והוא כבר עכשיו מונה כ-7,000 צעירים, מחלימים חולים, צוות רפואי ובני משפחה מרחבי הארץ. פתאום אפשר לבקש את עזרת החברים בקהילה, בהתלבטות לפני כניסה לבית חולים מסוים, כשרוצים למצוא את החבר שהחלים, לפרגן לבן זוג התומך או סתם לצחוק, לקלל ולשתף בחוויות.

זוהר ויענקלה יעקובסון מייסדי מרכז טל (ע"ר) שאיבדו את בתם טל בגיל 26 ממחלת הסרטן: "תמיד ידענו למצוא את המילים שיעודדו את רוחה של טל, אך ההתמודדות של בתנו הצעירה עם המציאות העגומה הותירה אותנו חסרי אונים. לחבר'ה הצעירים קיימת יכולת מיוחדת לגיוס תעצומות נפש, רוב החיים עדיין לפניהם, הם בשיא פריחתם והשמיים הם הגבול. כשנוחתת עליהם מחלה קשה, הם זקוקים לסביבה ייחודית של בני גילם המדברים בשפתם, מוטרדים מאותם נושאים ובעיקר יודעים כיצד לחזק, להתחזק ולהפרות את התקווה. התמודדות בקרב הצעירים היא שונה הן מילדים והן ממבוגרים".

לצעירים נדרשת סביבה וחברה תומכת של בני ובנות גילם. מערכת חיסון איתנה, נזקקת גם לאופטימיות תקווה ואמונה. זו הסיבה, בין היתר, להקמת הפרויקט ברשת. כזה שמפגיש בין חולים למחלימים, רופאים, בני משפחה וחברים, יחזק בכולם את הכוח והתקווה ויציע להתמודד ביחד ולהיעזר בכוח הקהילתי.

אירוע ההשקה של הפורטל יתקיים היום, יום רביעי, 28 בספטמבר, שעה 19:00, במגדל מאייר על רוטשילד (רחוב רוטשילד 36, תל אביב).