אפונה וקציצות - הסירים | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
1 קוצצים את הבצל קטן קטן (הכי טוב במעבד מזון) ומטגנים כ-4 דקות.
2 מוסיפים את האפונה והגזר ומאדים 2-3 דקות.
3 בזמן הזה קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה לסיר, מערבבים ומאדים עוד דקה-שתיים.
4 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ושופכים פנימה 2 וחצי כוסות מים רותחים. מערבבים ומנמיכים את האש.
5 מכינים את הקציצות: מעבירים את הבשר הטחון לקערה. טוחנים את תפוח האדמה, הבצל, הפטרוזיליה והשום במעבד מזון, מוסיפים לבשר הטחון ומערבבים.
6 מוסיפים את השמן, התבלינים, פירורי הלחם, הביצה והמים ומערבבים טוב טוב.
לבלוג של יונית צוקרמן
סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
7 מכדררים מהתערובת קציצות בידיים רטובות (קטנות או גדולות, איזה שבא לכם), ומכניסים בזהירות לסיר המבעבע. אם צריך, מפנים מקום בעזרת כפית.
8 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 40 דקות.
9 מגישים עם אורז לבן.
לאורז:
1 מחממים בסיר קטן את השמן ומכניסים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב.
2 מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
3 מכסים את הסיר ומבשלים 7 דקות על אש קטנה.
4 מכבים את האש ומשאירים על הגז עוד 20 דקות.