אין תמונה
נכנסים לרשימת הברים הטובים בעולם. אימפריאל קוקטייל בר

תארו לכם שאחת מהמסעדות בישראל הייתה נכנסת לרשימת 50 המסעדות הטובות בעולם הנחשבת של "סן פלגרינו". אז זה אמנם לא קרה עדיין, אבל במקבילה האלכוהולית לתחרות המסעדנות הנחשבת- ההכרזה על 50 הברים הטובים בעולם של מגזין המשקאות הבינלאומי DRINKS INTERNATIONAL, ישראל דווקא קטפה הישג מכובד ביותר. בר האימפריאל המוכר מתל אביב, זכה במקום ה-17 ברשימה, בטקס הפרסים שהתקיים אמש בלונדון. השתלבותו של האימפריאל בפסגת רשימת הברים הטובים בעולם הייתה גם הכניסה החדשה הגבוהה ביותר לרשימה וכן קטף המקום גם את תואר הבר הטוב ביותר באפריקה והמזרח התיכון (טייטל שקיבל במסגרת התחרות גם בשנה החולפת).

יש לנו פייסבוק, בואו

הדירוג של הברים הטובים בעולם מתבצע על ידי 400 אנשי תעשיית האלכוהול מרחבי העולם (שנחשבים כ"חברי אקדמיה" של עולם האלכוהול). כל אחד מהם, בוחר 5 ברים בהם ביקר בשנתיים האחרונות ואותם הוא מגדיר כטובים ביותר בעולם, תוך שימוש בפרמטרים כמו תפריט המשקאות, האווירה, העיצוב, החדשנות והתרומה לתעשיית האלכוהול והקוקטיילים. נוכחותו של האימפריאלי ברשימה המבוקשת של 50 הברים הטובים בעולם היא הפעם הראשונה בה מצליח להיכנס לרשימה בר מהקטגוריה של המזרח התיכון ואפריקה (בשנה שעברה במסגרת התחרות זכו האימפריאלי במקום 56 המכובד אך לא נכנסו לרשימה הסופית), כך שמדובר בגאווה של ממש.

לה אוטרה שותפים (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פתחו גם את לה אוטרה. הבעלים של האימפריאל ושותפתם מלי לב | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

"כשפתחנו את האימפריאל לא ציפינו לכלום, רק רצינו ועדיין רוצים לעשות את מה שאנחנו אוהבים לארח אנשים ולתת להם ערך מוסף של חווית קוקטיילים ואלכוהול,משהו אחר שעושה לנו כיף ועניין וכמובן גם לאורח", אומר דרור אלתרוביץ', אחד הבעלים של המקום לאחר הזכייה, "קיווינו שזה יעבוד אבל בתחילת הדרך לא דיברנו במונחים של היסטריה או הצלחה אלא של הגשמה עצמית ומימוש התשוקות שלנו לגבי מה זה בר, איך מקום צריך להתנהל. הכול הגיע ממקום מאד אישי."

ציפיתם לזכות בפרסים בסדר גודל כזה?

"הפרסים זו מטרה שהצבנו לעצמנו כמו שאתלט רוצה להשתתף באולימפיאדה או כדורגלן במונדיאל. עבדנו קשה בשביל זה והבנו מהם הסטנדרטים הדרושים בכדי להגיע למעמד. אנחנו מרגישים שהגשמנו חלום ומאד גאים להיות חלק מהקבוצה הזו של הברים, מבחינתנו זכינו במדליה וזה מאד מספק. עכשיו צריך להמשיך לעבוד קשה ולזכות במדליה הבאה. אבל מה שבאמת עושה לנו כיף זה כל ערב מחדש להוציא אנשים עם חוויות חדשות, ותחושה של כיף. זה הסיפוק האמיתי" .

עוד באוכל טוב


השנה החולפת הייתה משמעותית במיוחד עבור קבוצת הבעלים של בר האימפריאל גלעד לבנת, בר שירה, ודרור אלתרוביץ'. אמנם מאז פתיחת האימפריאל לפני כשנתיים הבר הקטן במלון ברחוב הירקון לא מפסיק לקטוף שבחים, אך לאחרונה החליטה הקבוצה שההתמקדות באלכוהול אינה מספיקה ופתחה גם את מסעדת לה אוטרה, הצמודה לבר, וכן השיקה שירות קוקטיילים מבוקבקים לאירועים. כל זה, וההצטרפות לשורת הברים הטובה בעולם לא מסמלת עבורם את סוף הדרך. הצעד הבא של הקבוצה יתרחש אף הוא בקרוב מאוד ויכלול פתיחת ווריאציה כשרה של האימפריאל במלון כרמים המוכר בסמוך לירושלים. המקום החדש, ייקרא IMPERIAL RED ויושק בתחילת שנת 2016.