טארט עגבניות שרי וקרם מרציפןפאי קסום ומקורי עם עגבניות מקורמלות נהדרותשי סרמני | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 21:30
מרכיבים (8 מנות):לקלתית
לקרם המרציפן
לעגבניות
להגשה
אופן ההכנה:להכנת הקלתית: 1. במעבד מזון מערבבים קמח ואבקת סוכר, מוסיפים חמאה ווניל ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד מעט. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה וחצי.
2. מרפדים תבנית פאי בבצק שרודד לעיגול בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ, מכסים בניילון נצמד ומחזירים למקרר למשך 30 דקות. אופים בתנור על 180 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 30 דקות). מניחים בצד לצינון.
להכנת הקרם: 1. מקציפים היטב חמאה וסוכר בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה את אבקת השקדים והביצים ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים רוזטה, קורנפלור ובשניים שלושה פולסים מעבדים אותם פנימה.
3. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה בת 30 דקות.
להכנת העגבניות: 1. חולטים מעט את העגבניות, מקלפים אותן, מסירים את הגרעינים ומרוקנים מנוזלים וחוצים אותן לאורכן.
2. במחבת גדולה מביאים לרתיחה מים וסוכר, מבשלים עד שהנוזל הופך לסירופ סמיך ובהיר.
3. מוסיפים את העגבניות המפולטות והנקיות אל הסירופ עם מיץ הלימון והמלח ומבשלים כ-12 דקות עד שהעגבניות מתקרמלות בסוכר אך עדיין שומרות על צורתן. מעבירים אותן בזהירות לצלחת מרופדת בנייר אפיה (ללא הנוזלים העודפים) ומצננים.
להרכבת הפאי: 1. על הקלתית האפויה למחצה והמצוננת מורחים שכבה בעובי 2 ס"מ מקרם המרציפן, מסדרים את העגבניות לסירוגין אדום וצהוב בצורה מעגלית.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30-40 דקות.
3. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנפאג'/בריבת משמש מדוללת להקניית מראה מבריק.
4. ממתינים כ- 30 דקות לפני הוצאת הפאי מהתבנית.
להגשה: מעטרים את קצוות המאפה באבקת סוכר, מניחים בסוסייר שמנת חמוצה מעורבבת עם חצי כפית וניל ו1 כף אבקת סוכר, מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
| חברים פעילות המלצות |