המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מפרידים את החלמון והחלבון לשתי קערות נפרדות. 2 בקערה הראשונה טורפים במטרפה את חלבון הביצה עם המלח עד לקבלת תערובת אוורירית (משקיענים יכולים להקציף את החלבון ממש בעזרת מיקסר) ומניחים בצד. בקערה השנייה מקציפים את החלמון עם הסוכר, ואז מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. 3 מערבבים בקערה נוספת את החלב והשמן ומוסיפים לתערובת. לבסוף מוסיפים את החלבון ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר למשך 15 דקות. 4 כשהתערובת מוכנה מניחים כף מהבלילה במחבת נון-סטיק חמה תוך יצירת עיגולים של כ-6-7 ס"מ ומטגנים על אש בינונית. לאחר כדקה הופכים את הפנקייק, וכאשר הוא זהוב מוציאים אותו מהמחבת. 5 מגישים שני פנקייקים כאשר על כל אחד מורחים כ-7 גרם (כחצי כף) נוטלה ומקשטים בפירות טריים (תותים, פירות יער, אפרסקים, מנגו) ובנענע. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |