1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מביאים לרתיחה את המים בתוך סיר. מוסיפים את הפולנטה והמלח, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהפולנטה נעשית סמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת הפרמזן. מערבבים ומצננים מעט.
3 משמנים תבנית פיצה עם מעט שמן זית ומשטחים עליה את הפולנטה. מזלפים מעל מעט שמן זית מעל ואופים בתנור למשך כרבע שעה עד שהבסיס מתייצב.
4 מורחים על הפולנטה בעדינות את גבינת הריקוטה ומסדרים עליה את פרוסות העגבניות. מתבלים במעט מלח ים ומזלפים מעט שמן זית.
5 מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות. לאחר האפייה קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל הפיצה.