טום אביב הגיע להתארח בתכנית הרדיו של ירון אשבל ברדיוס 100FM ופינק אותנו במתכון קציצות עם טאצ' ייחדוי. כל מה שנשאר לכם לעשות זה לעקוב אחר המצרכים, לקשור סרט על המצח וגם לכם תצא מנה ממש כמו שלו.

מה צריך?

 לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל
  • 2 שני שום
  • 1 כפית צ'ילי יבש
  • 75 גרם פירורי לחם
  • 4 כפיות חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל

לציר:

  • 2 כפיות זרעי כוסברה
  • 4 תרמילי הל
  • 1 כפית כורכום
  • חצי כפית קינמון
  • 2 כפיות צ'ילי יבש
  • 2 גבעולי למון גראס
  • 5 ס"מ שורש ג'ירנג'ר
  • 400 מ"ל ציר עוף
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 1 קליפה ומיץ של קליפת לימון
אין תמונה
ותמיד אפשר ללכת על האופציה הפטריוטית. חופשה באילת

איך מכינים?

  1. מטגנים צ'ילי יבש במשך כדקה.
  2. מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד הזהבה.
  3. את התערובת הזאת כותשים ומוסיפים לתערובת הבשר הטחון.
  4. מוסיפים פירורי לחם, חלב קוקוס, מלח ופלפל והכל נכנס לתערובת הקציצות.
  5. משרים כחמש דקות ויוצרים כדורי בשר בגודל של כדורי גולף.
  6. על מחבת רחבה מחממים שמן ומסדרים את הקציצות בצורה מעגלית כך שנשאר שטח ריק במרכז של המחבת.
  7. במרכז המחבת מוסיפים את זרעי הכוסברה, הל, כורכום, קינמון, צ'ילי יבש ומטגנים למשך שתי דקות.
  8. לאחר מכן מוסיפים את הג'ינג'ר והלמון גראס וממשיכים לטגן לעוד שתי דקות.
  9. יוצקים את ציר העוף ומבשלים במשך חמש דקות.
  10. מוסיפים חלב קוקוס ואת מיץ הלימון ומבשלים כעשר דקות.
  11. כאשר הקציצות מוכנות מפזרים על כל הציר את גרידת הלימון ומגישים.

בתאבון!

 

>>לעמוד המתמודד של טום אביב

 "מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת