אחד הזיכרונות שלי מאוכל סיני הוא ארוחת ערב מפנקת ביין-ינג, המסעדה הסינית המיתולוגית של ישראל אהרוני בשדרות רוטשילד בתל אביב. האוכל היה מיוחד ועז טעמים, ואהרוני עצמו הסתובב בין השולחנות וניהל סמול-טוק עם הסועדים הנלהבים. שם לא אכלנו עוף חמוץ-מתוק מלא רוטב אדום, לא בקר בחצילים ולא נודלס. שם אכלנו את סין האמיתית, עם מקלות, כמו שאמא לימדה אותנו.

החוויה הקולינרית זכורה לי לטוב, אבל לצערי היא לא חזרה על עצמה פעמים רבות מאחר שבמחיר הארוחה במסעדה כבר היה אפשר לקנות כרטיס טיסה. וכשיש חמישה סועדים רעבים וחובבי בליסה במשפחה, ביקור ביין-ינג נשאר שמור לאירועים מיוחדים. במקום, גילו הורי מסעדה סינית נחמדה (קראו לה צ'יינה קלאס, הכי שנות ה-80). שם היינו מזמינים בגרגרנות עוף חמוץ-מתוק, בקר בחצילים, אגרולים שומניים וכמובן עוף באננס: כזה מתוק עם חתיכות אננס, קצת צ'ילי חריף, אורז לבן והרבה מונוסודיום גלוטומט.

עוף סיני באננס (צילום: עודד קרני)
עוף סיני עם אננס. טעם שנות השמונים, אבל בקטע טוב | צילום: עודד קרני

עוף סיני עם אננס

המרכיבים:
למשרה:
חצי קילו חזה עוף פרוס וחתוך לרצועות
2 כפות סויה
2 כפות קורנפלור
חלבון ביצה
כפית סודה לשתייה
מלח
פלפל
מעט שבבי צ'ילי (אופציה)
כף שמן צמחי

לבישול:
חצי קופסה אננס (אם יש טרי, מה טוב)
כוס מיץ אננס
בצל ירוק להגשה

כלים:
מחבת טפלון
כף
קערת ערבוב
תבנית פיירקס גדולה / מחבת גדולה
תרווד

אופן ההכנה:

1. בקערת ערבוב שמים את הסויה, קורנפלור, חלבון, סודה לשתייה, מלח ופלפל (והצ'ילי החריף למי שרוצה). מניחים את העוף ומשרים במקרר ללילה (אפשר גם לארבע-חמש שעות).

2. אחרי ההשריה, מטגנים את העוף עם מעט שמן על מחבת גריל או טפלון.

3. בשלב זה יש שתי שיטות להכנה: אפייה בתנור או בישול במחבת.

במחבת: אחרי שהעוף נצלה ושינה צבעו ללבן, מכניסים חתיכות אננס למחבת (רגילה, לא פסים), ונותנים להן להגיר נוזלים. מוסיפים מיץ אננס, מערבבים עד רתיחה, מנמיכים את האש ונותנים לעוף להתבשל כעשר דקות עד רבע שעה.
בתנור:
אחרי שהעוף נצלה ושינה צבעו ללבן, מניחים אותו בתבנית פיירקס, מקשטים בהרבה אננס ושופכים מעל מיץ אננס. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לרבע שעה בחום של 180 מעלות.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן ולקשט בבצל ירוק קצוץ.

>> בשבוע שעבר הכנו חציל מוקרם בגבינות ופטריות
>> עקבו אחרי טעימא בפייסבוק