עוגיות מגולגלות אליפותאם יש בלוג שאף פעם, אבל אף פעם לא מאכזב אותנו - זה "ביסים" של הילה קריב. השבוע הוא הכניס לנו חץ ישר ללב עם עוגיות הרולדה האלה, בשני מילויים נהדרים. אנחנו רוצים כאלה, ואנחנו רוצים אותן עכשיו
צילום: הילה קריב, ביסים - בלוג אוכל
|
המצרכים :לבצק (מספיק ל-3 רולדות):
מלית אגוזים וצימוקים שיכורים (לרולדה אחת):
מלית טחינה ותמרים (לרולדה אחת):
אופן ההכנה:1 מערבבים את חומרי הבצק לבצק חלק ונעים. מצפים בניילון ומניחים במקרר לכמה שעות ועד יממה. השלב הזה ייטיב עם הבצק, אבל אם אין הרבה זמן גם יהיה בסדר. אם מכינים את מלית הצימוקים - מערבבים את הצימוקים והברנדי יחד ומחממים מעט (במיקרו או בסיר קטן), כדי שהצימוקים יתרככו וישתו מהברנדי. מניחים בצד להתקרר. 2 מוציאים מעט לפני תחילת ההכנה כדי לאפשר לבצק להתרכך מעט. מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק בתורו למלבן דקיק של בערך 25*35 ס"מ. 3 מורחים על הבצק את הריבה או הטחינה (תלוי איזו מלית בחרתם). משאירים פס ריק בעובי של כ-4 ס"מ, שיקל על הסגירה של הרולדות. מפזרים מעל באופן אחיד את שאר מרכיבי המלית. 4 מקפלים את הבצק כשלוש פעמים (לרוחב של כ-6 ס"מ) וסוגרים היטב את הקצוות. מעבירים את הרולדה לתבנית אפייה, ובעזרת שתי הידיים מותחים את הנחש בעדינות כדי להאריכו ולדקק את הבצק. מתקבל נחש של בערך 40 ס"מ. מורחים בביצה ומפזרים שומשום. חורצים בעדינות חריצים לא עמוקים לאורך הרולדה כדי לסמן חיתוך המגולגלות לאחר האפיה. 5 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהרולדות זהובות וריחניות. נותנים להן להתקרר ופורסים לעינוגים קטנים ופריכים. * המתכון באדיבות הבלוג ביסים. |