סלמון אפוי עם סלט קוסקוס חםפילה סלמון בלימון, דבש, שום ובצל ירוק, שמוגש עם סלט קוסקוס חם עם עשבי תיבול וחמוציות - וכל זה בחצי שעה בלי לחץ. ארוחת שבת מושלמת בכלום עבודה, כדי שנפתח את הסופ"ש רעננים, קלילים ושמחים
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לסלמון:
לסלט הקוסקוס:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מגרדים קליפת לימון דקה מהלימונים בעזרת זסטר, וסוחטים היטב את המיץ. 3 מעבירים לקערה את גרידת הלימון, מיץ הלימון, הדבש, השום הכתוש והבצל הירוק. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל גרוס טרי, טועמים ומתקנים תיבול. 4 מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית מעט עמוקה שמתאימה לצלייה בתנור, ויוצקים מעל באופן שווה את המרינדה מהקערה. משהים ל-10 דקות לספיגת טעמים. 5 מכינים את הקוסקוס: מעבירים את הקוסקוס לקערה. מוסיפים את שמן הזית, החמוציות, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ויוצקים מים רותחים או ציר לפי ההוראות שעל האריזה. מערבבים קלות, מכסים היטב בניילון נצמד ומניחים בצד ל-5 דקות. 6 צולים את הסלמון בתנור החם כ-15 דקות, לא מכוסה. 7 מוסיפים את עשבי התיבול שבחרתם לקערת הקוסקוס, מערבבים במזלג, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים את הקוסקוס ומעליו את הסלמון הצלוי עם נוזלי המרינדה ופלח לימון טרי בצד. * טיפ: אפשר לשדרג את הקוסקוס עם בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה בשמן זית. מוסיפים את הבצל אחרי שהקוסקוס מוכן, יחד עם עשבי התבלין. סגנון: נועה קנריק. >> בשבוע שעבר הכנו עם תום גונדי שירין עם אורז פרסי אמיתי |