אין מה לעשות, כשמרדדים בצק צריך לכלכך את משטח העבודה – קמח, שומן וחתיכות בצק שנדבקות יוצרים בדרך כלל בלגן לא קטן על השיש, שרק מחריף כשמעבירים עליו סמרטוט רטוב.

ממתק קרמל, אגוזים ושוקולד ביתי - מרדדים את המסה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הטיפ הזה עובד על כל סוג בצק, אבל גם על מסות דביקות כמו קרמל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אז מה עושים? מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה וחוסכים את הניקוי: מניחים יריעה על משטח העבודה, מניחים עליה את הבצק, מקמחים מעט וסוגרים ביריעה נוספת. מרדדים את הבצק בין 2 יריעות הנייר עד שהוא מגיע לעובי הרצוי. כדי להעביר את הבצק אל התבנית, פשוט מקלפים את יריעת הנייר העליונה והופכים את הבצק המרודד אל תוך התבנית. המשטח נקי, המערוך נקי והבצק מרודד בקלי קלות.

הטיפ הזה עובד עם כל סוגי הבצק, כולל בצק סוכר, אבל הכי הכי כדאי להשתמש בו כשמרדדים בצק פריך. הנה כל מה שרציתם לדעת על בצק פריך + מתכון

>> לעוד טיפים בווידאו, לחצו כאן
>> מתוקים שלי: עוגיות שוקולד לבן ופקאן