גלישה יקרת ערך
החברות הסלולריות מצאו שיטה טובה להגדלת הרווחים
1. מחיר החופש
הפטנט הישראלי הייחודי של גביית 23.90 שקל לחודש בעת רכישת מכשיר סלולרי מדור שלישי, הוא אחד התרגילים המדהימים לסחיטת כסף מהלקוחות. ממילא, חברה אחת מאמצת את שיטותיה של השנייה, כך שסביר להניח שכל החברות באשר הן מוקירות את הוגה הרעיון כאיש שתרם לשורת הרווח שלהן מאות מיליוני שקלים עד עכשיו, ועוד ידו נטויה.
בישראל יש כ-3 מיליון לקוחות דור שלישי שכל אחד מהם משלם את אותם 23.90 שקל לחודש עבור חבילת גלישה סלולרית, שתיכף נפרט את נפלאותיה. ואם כך, הרי שמדובר בסכום של כ-72 מיליון שקל בחודש, שמתחלק בין שלוש החברות הסלולריות, חודש בחודשו.
|
בסלקום רגילים להטעות את הציבור
שלוש החברות הסלולריות, גם פרטנר, מחייבות לקוחות חדשים בתשלום של 23.90 שקל עבור חבילת גלישה בפורטל הסלולרי. העובדה ששלושתן גובות את אותו הסכום בדיוק, גם היא תופעה ייחודית, שמשקפת את "רמת התחרות הגבוהה" הקיימת בשוק הסלולרי.
מכל מקום, מי שרוצה לגלוש מחוץ לפורטל, הכולל מספר אתרי אינטרנט הנקבעים על-ידי המפעילה, (כי קורה שחלקנו רוצים לשוטט ברחבי האינטרנט, ולא להישאר כבולים לגן הסגור הקרוי בטעות פורטל סלולרי), כדאי לו לעבור לחבילות הגלישה הכבדות יותר, שעליהן הוא גם משלם יותר כסף.
פרטנר גובה 80 שקלים עבור 5 ג'יגה ו-116 שקל עבור 20 ג'יגה, אבל היא לא גובה ממי שלוקח את החבילה הזו את אותם 23.90 שקל עבור הגלישה בפורטל.
בשיחת בירור עם מוקדני פלאפון וסלקום, הם ציינו בפירוש שאין אפשרות לשלם רק עבור חבילת הגלישה באינטרנט הציבורי מבלי לשלם עבור חבילת הפורטל הסלולרי.
אם נחזור להתחלה, הרי שבמבנה תעריפים כזה, כפי שיצרו החברות הסלולריות, אין סיכוי שיוזמת משרד התקשורת לאפשר VoIP סלולרי תצליח. האם יכול להיות שהחברות הסלולריות מיישרות קו כדי לחסום שירותים מתחרים על-ידי העלאת מחירי הגלישה הסלולרית?
|
פער של מאות שקלים בין חברות הסלולר על אותו מכשיר
מפלאפון לא נמסרה תגובה.
2. פלט שעשוי מזהב
בתגובתה, טוענת בזק שמדובר במחיר שהוא לא מפוקח ולכן היא יכולה לדרוש תשלום סביר בגין אחזקת מערך המחשוב האדיר. ביהמ"ש לא התרשם ממערך המחשוב האדיר של בזק וקבע שהיא תסתפק ב-1,000 שקל בלבד. מאירסון, באמצעות עו"ד תומר זמר, ממשרד זמר ברימר ושות', שילם את הסכום ופנה לבזק לקבלת הפלט. אך בזק לא התרצתה וטענה שנפלה אצלה טעות והיא דורשת כ-3,000 שקל. השופטת, שקצה נפשה בתמרוניה של בזק, לא הסכימה לקבל את טיעוניה וקבעה ש"התנהלותה תמוהה בלשון המעטה", זה היה ב-9 במארס. עד היום בזק לא המציאה את הפלט.
|
מערך מחשוב אדיר, אבל מלא תקלות
סלקום
תשלום חודשי של 23.90 שקל
גלישה בלתי מוגבלת - 129 ש'
56 שקל עבור 120 מגה
בנוסף לתשלום הקבוע
תוכן הפורטל: ynet, גוגל, ONE, מסנג'ר, icq, מקושרים. צריכת וידיאו של ערוצי הטלוויזיה קשת, רשת, נענע10
פלאפון
תשלום חודשי של 23.90 שקל
29 שקל עבור 50 מגה
59 שקל עבור 150 מגה
99 שקל תמורת 10 ג'יגה
בנוסף לתשלום הקבוע
תוכן הפורטל: Ynet, ערוץ הספורט, וואלה, תפוזONE ,
פרטנר
תשלום חודשי של 23.90 שקל
80 שקל עבור 5 ג'יגה
116 שקל עבור 20 ג'יגה
עבור חבילת גלישה מחוץ לפורטל לא גובים 23.90 שקל
תוכן הפורטל: ynet , תפוז, ,ONE וואלה, ביזפורטל, גוגל, פייסבוק, YouTube, יאהו, ג'ימייל







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














