כל החדשות והסיפורים של במות התאטרון בישראל. הצגות חדשות, שחקנים מוערכים ושאר הדיווחים מאחורי הקלעים

בידור ותרבות

במה

תרבות

בידור ותרבות
בידור ותרבות

הקאמרי מקצץ 2 מיליון שקל מתקציב התיאטרון לשנת 2009

מנכ"ל הקאמרי נעם סמל: "אנחנו מנסים לשמור על היקף הפיטורים למינימום"

תמרה שרייבר | גלובס | פורסם 16/12/08 10:46

נעם סמל (צילום: עודד קרני ,mako)
סמל. מינימום פיטורים
צילום׃  עודד קרני
בשנת 2009 יוגבל מספר המשתתפים בהפקות חדשות של תיאטרון הקאמרי לעשרה, כולל נגנים וניצבים. "בכוונתנו לקצץ עד 2 מיליון שקל מתקציב התיאטרון" מודיע נעם סמל, מנכ"ל הקאמרי. "לא יהיו יותר הצגות כמו 'אמדאוס', או 'הנפש הטובה מסצ'ואן' אלא רק הצגות קאמריות". כך יעמוד תקציב השנה הבאה על 88 מיליון שקל, לעומת 90 מיליון שקל השנה.

צעדי התייעלות נוספים של הקאמרי כוללים קיצוץ עלויות תפעוליות ותקציב השיווק והפרסום, יציאה אל מחוץ לת"א רק בתנאי שהוזמנו שתי הצגות רצופות, צמצום הנסיעות לחו"ל משש לארבע ("המלט" תועלה בשנחאי, "פלונטר" בלונדון "היה או לא היה" במוסקבה" ותועלה הפקה משותפת עם תיאטרון פריזאי), פיטורים והקפאת שכר בדרגות.

"אנחנו מנסים לשמור על היקף הפיטורים למינימום", אומר סמל. "מקווים שוועדי העובדים יבינו זאת, ויעבדו איתנו". במקביל הגו בתיאטרון תוכניות לגיוס כספים נוספים - ביניהן אירוע התרמה גדול שיתקיים בלונדון בסתיו 2009, כנראה לצד העלאת ההצגה "הרטיטי את ליבי" שכתב חנוך לוין, בבימויו של אודי בן משה.

"ברור לי ששכחו אותי"
הדס מורנו הכירה את טעם ההצלחה אך לפני שנתיים היא עצרה הכל לטובת המשחק
"ברור לי ששכחו אותי"
היום פורסם בארה"ב דו"ח שעל פיו ב-15 השנים האחרונות הכופל מספרן של ההצגות שהועלו בהפסד בארה"ב, ומאז 1992 ירד מספר המבקרים האמריקנים בהצגות שאינן מוזיקליות ב-3.6 מיליון.

האם מסתמנת מגמה דומה בישראל?

"לא בדיוק. הצגות מצליחות בקאמרי הן תיאטרון מוזיקלי, קומדיות ודרמות ישראליות. 'רב-המכר' הגדול שלנו הוא 'כנר על הגג', השני - 'הרטיטי את ליבי', גם היא הצגה מוזיקלית, השלישית והרביעית הן 'הכתובה ו'שמו הולך לפניו' של אפרים קישון. אחריהן, 'אמדאוס', ' או אלוהים' והמחזמר 'סאלח שבתי'".

תגיות: קאמרי   נעם סמל   תקציב  

תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן  
ערוציmako
תכניות
makovod
הורוסקופ
מזג האוויר
סדנאות
סלולר
מתכונים
Netex