תיאטרון הקאמרי בניחוח שלמה ארצי
בצל המשבר הכלכלי הציג תיאטרון הקאמרי את התוכנית האמנותית הצפויה בעונה הקרובה שבמרכזה: המחזה "משפחה חמה" מאת ענת גוב ועדנה מזי"א ו"לילה לא שקט" - המחזמר על פי מיטב שיריו של שלמה ארצי
מצגת המחזות החדשים שיועלו בתיאטרון בעונה הבאה כוללת בראש ובראשונה את "משפחה חמה", הלהיט הגדול הראשון הצפוי לעלות בפתיחת העונה ביוני. מדובר בשיתוף פעולה נוסף מבית היוצר המשגשג של המחזאית ענת גוב והבמאית עדנה מזי"א, שמעלות הפעם את סיפורה של משפחה ממוצעת שארוחת ליל השישי המסורתית שלה הופכת לשדה קרב אחרי שאחת מבנות המשפחה מטילה פצצה ומודיעה שהיא מעדיפה לחגוג את ליל הסדר המתקרב עם חברים. אקט מרדני שתוצאותיו מרחיקות לכת מעל המצופה. צוות השחקנים כולל את רבקה מיכאלי, יוסי גרבר, לימור גולדשטיין, מיכל בלנקשטיין, שרית וינו אלעד, אוהד שחר, עידו רוזנברג ואחרים.
חנן פלד (תסריטאי "זהו זה" המיתולוגית) כתב ורמי דנון יביים את "פדיון הבן", המיועד לחודש ספטמבר, על אב ובנו המגיעים לברלין לטפל בתביעת פיצויים שהגיש האב ניצול השואה 35 שנים קודם לכן אחרי שרכוש המשפחה נגזל במלחמה. איריס, צעירה ישראלית המתגוררת בגרמניה, הופכת לצלע השלישית והמגשרת בין האב המריר ובנו הציני. הסופר א.ב יהושע עיבד למחזה את ספרו "הממונה על משאבי אנוש", על צעירה אוקראינית שעבדה כמנקה במשמרת לילה במאפייה ירושלמית, ואחרי שגופתה נמצאת ואין לה דורש מוטלת על אחראי כוח האדם. המשימה להשיב את המנוחה לעיר הולדתה לקבורה. עמרי ניצן יביים את המחזה, שטרם נקבע מועד סופי לעלייתו.
במלאת עשור למותו של המחזאי חנוך לוין יביים אודי בן משה, החתום גם על "הרטיטי את ליבי" המצליח, מחזה נוסף שטרם נחשף עד כה מעיזבונו. "נשיקה לדודה" היא עוד קומדיה שחורה על לא יוצלח בשם פייליץ, המנסה להימלט מעול דודתו השתלטנית צ'רנוברודה ולמצוא אהבת אמת בחיקה של אשת חלומותיו החדשה פוהורילה. תיקי דיין תביים, לראשונה בקריירה הארוכה שלה, גרסה חדשה לקומדיה "הג'יגולו מקונגו" שהיא עצמה הייתה אחת הכוכבות המקוריות שלה (לצד יוסי פולק וגידי גוב). שתי ההפקות מיועדות לעלות בקיץ במקביל לפסטיבל קריאה ממחזותיו של לוין.
|
הקאמרי חגג בפרסי התיאטרון
בתחום הקומדיות הקלאסיות, שיועלו בגרסאות חדשות, תציע העונה החדשה של התיאטרון את "אילוף הסוררת" מאת וויליאם שייקספיר, "משרתם של שני אדונים" מאת קרלו גולדוני בבימויו של מוני מושונוב (שיעבוד לראשונה מזה שנים מחוץ לתיאטרון הלאומי הבימה), "צייד יצא לצוד בצד" מאת ג'ורג' פדו ו"טירונות" מאת ניל סיימון שיביים נועם שמואל. שני מחזות קלאסיים נוספים המיועדים לעלות בגרסאות חדשות הם "אגדת חורף" מאת וויליאם שייקספיר, שיביים אודי בן משה (מיועד לאפריל 2010), ו"חתונת הדמים" מאת פדריקו גרסיה לורקה בעיבוד עדכני של הבמאי אמיר ניזר זועבי המעתיק את העלילה לכפר ערבי בגליל בו מיועדת מירה עווד לגלם את הכלה.
נאווה סמל ואלה מילך שריף כתבו ויעל רונן תביים את "לעוף מכאן", פרויקט משותף עם האופרה הישראלית החדשה על פי הספר עטור השבחים. ההפקה מיועדת לנובמבר הקרוב. כמו כן מתוכננת לצאת לדרך בסוף 2010 ההפקה החדשה של המחזמר "קברט", אותה יביים עמרי ניצן, בה מיועדים לככב אולה שור סלקטר כסאלי בולס ואיתי טיראן כמנחה מועדון הלילה. מיכאל רונן יביים את מחזהו של ווג'די מועווד "חתונה בבירות", על משפחה לבנונית אמידה המחליטה לקיים כמתוכנן את חתונת בתם היחידה בעיצומן של ההפגזות על העיר בתקופת מלחמת האזרחים, ואלינור אגם תביים את הקומדיה "חורף מתחת לשולחן" מאת רולנד טופור, על אלמנה קשת יום המשכירה את החלל שמתחת לשולחן העבודה שלה לסנדלר עולה חדש.
"בהחלט לקחנו בחשבון את סוגיית המיתון", טען מנכ"ל התיאטרון, נעם סמל, במהלך מסיבת העיתונאים בה הוצגה התוכנית האמנותית לעונה הקרובה. "מחירי המנויים הוקפאו, בניגוד לשנים קודמות בהן העלנו מעט מדי שנה. צמצמנו את תקציב הפעילות לעונה הבאה ב-5%, כולל קיצוץ רוחבי בשכר עובדי ושחקני התיאטרון וכמובן ההנהלה. גם מחזאים, במאים ובעלי זכויות הלכו לקראתנו והפחיתו בתמלוגים על מנת שנוכל לעמוד בצמצומים בלי לפגוע באיכות ההצגות".
|







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן




אתר זה פועל כחוק ברישיון