mako
פרסומת

ונציה מסדירה את השייט בגונדולות

הרשויות באיטליה מנסות לכונן תנועת שיט חדשה ובטוחה לאחר שהשיט בתעלות המפורסמת הפך למסוכן. שבוע שעבר תייר גרמני נמחץ למוות לאחר שהגונדולה בה הוא שט התנגשה באוטובוס ימי

יעל קישון
mako
פורסם:
גונדולה בוונציה
גונדולה בוונציה | צילום: Sakchai Lalit | AP, AP
הקישור הועתק

גונדולה בוונציה
ספינות קרוז גדולות לא יורשו לשוט בתעלות צרות | צילום: Sakchai Lalit | AP, AP

התאונה הטרגדית גרמה לרשויות באיטליה לחוקק תקנות בטיחות חדשות במים ולכונן מערך שייט מסודר בתעלה הגדולה בונציה על מנת להקל על תנועת הספינות בשעות העומס. התושבים בונציה התגאו עד כה בנוכחות המרשימה של ספינות השייט שעברו בלגונה בפרק זמן כה קצר.

מגבלות התנועה החדשות כוללות מספר תקנות: תקנה אחת תמנע מספינות במשקל 500 טון להגיע לסביבת תעלות צרות כגון המקדש הימי בין סרדיניה וצפון-מזרח איטליה. תקנה אחרת מגבילה את מספר כלי השייט שמורשים להיכנס ללגונה באותו פרק זמן.

השר האיטלקי להגנת הסביבה סיפר על התקנות החדשות, "תמיד יהיה מרווח זמנים בין הספינות השטות בלגונה. הבעיה היא לא רק הנוכחות של אניות ענק אלא נוכחות של ספינות רבות בלגונה באותו הזמן". השר הוסיף כי מספר ספינות השייט שעוברות מול קתדרלת סנט מרקס גדל ב70% בשנה זו בלבד.

לוביסטים מחזקים את המהלך של הממשלה וטוענים כי הספינות הענקיות בנויות לרב מ-10 קומות ועשויות לשחוק את היסודות השבריריים של העיר. "התנועה הערה של כלי השיט עלולה לגרום להצפה ברחבי העיר ונזק למערכות האקולוגיות של הלגונה", הם מדגישים.