העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מהעולם | mako

בעולם

העולם עכשיו
העולם עכשיו

מיקרוסופט תרכוש את חטיבת הסלולר של נוקיה בכ-7.2 מיליארד דולר

רעידת אדמה: ענקית התוכנה תרכוש את חטיבת הסלולר של נוקיה בעסקה ששווייה כ-7.2 מיליארד דולר; מנכ"ל מיקרוסופט: "עכשיו הזמן לבנות על המומנטום"

יאיר מור | NEXTER | פורסם 03/09/13 08:35
מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר עם ג'סיקה אלבה "עכשיו הזמן לבנות על המומנטום". מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר | צילום: Stephen Lam, GettyImages IL

תם עידן בתחום הסלולר: מיקרוסופט חתמה הלילה (ג'), על הסכם לרכישת עסקי הטלפונים הסלולריים של נוקיה תמורת 5.44 מיליארד יורו, או כ-7.2 מיליארד דולר – סכום נמוך משמעותית מזה ששילמה ענקית התוכנה האמריקאית על תוכנת התקשורת סקייפ לפני כשנתיים (8.5 מיליארד דולר).

לפי ההסכם, תשלם מיקרוסופט כ-3.8 מיליון יורו עבור חטיבת המכשירים והשירותים של נוקיה, ועוד 1.65 מיליארד אירו עבור פטנטים שברשותה של החברה הפינית. תמורה הסכום הזה תקבל מיקרוסופט את 32,000 עובדי התכנון והייצור של נוקיה ברחבי העולם ובעלות על כל מכשירי היצרנית הפינית, הכוללים מלבד קו הלומיה המבוסס על ווינדוס פון של מיקרוסופט גם את מכשירי Asha הזולים המיועדים לתפוס את מקומם של הטלפונים המסורתיים של החברה. עם זאת, מיקרוסופט לא מקבלת בעלות על השם נוקיה, כך שלמעשה, החל מהשנה הבאה יחדל מותג הסלולר "נוקיה" מלהתקיים.

בואו לפייסבוק של נקסטר

נוקיה, מצידה, תישאר חברה המפתחת טכנולוגיות סלולריות. החטיבות שייוותרו בחברה הן "נוקיה סימנס נטוורקס", המפתחת, מייצרת ומקימה ציוד רשת לשירותי סלולר, שספקיות סלולר רבות ברחבי העולם מבוססות עליו, חטיבת Here, המפתחת את שירותי המפות של החברה, וחטיבת הטכנולוגיות המתקדמות המתרכזת במחקר ופיתוח של טכנולוגיות עתידיות. מיקרוסופט התחייבה להשתמש בשירותי חטיבת שירותי המיקום במשך 4 השנים הקרובות לפחות.

במייל ששלח מנכ"ל מיקרוסופט הפורש, סטיב באלמר, הוא כתב כי "עכשיו הזמן לבנות על המומנטום (של מכשירי לומיה) ולהאיץ את (גידול) נתח השוק והרווחים שלנו בטלפונים. ברור שהצלחה יתירה עם טלפונים תחזק את ההזדמנות הכללית עבורנו ועבור שותפינו לממש את האסטרטגיה שלנו ליצור משפחה של מכשירים ושירותים ללקוחות פרטיים ועסקיים".

המהלך מתגשם לאחר כשלוש שנים של שמועות והשערות בנושא. מקורות בתעשייה ציפו למהלך מסוג זה לאור העובדה ששתי החברות נאבקו בשנים האחרונות על מעמדן בתחום הסלולר. נוקיה הפכה מהשליטה הבלעדית שלו ללא רלונטית בעקבות כשלונה להוציא סמארטפון ברמה של מכשירי האייפון והאנדרואיד, ואילו מיקרוסופט לא הצליחה לכבוש למערכת הווינדוס פון שלה נתח שוק. ההשערות זכו לדלק רב מעצם העובדה שבראש נוקיה עמד בשלוש השנים האחרונות סטיבן אלופ, לשעבר בכיר במיקרוסופט.

בפברואר 2011 זכו ההערכות לחיזוק, לאחר שמנכ"ל מיקרוסופט סטיב באלמר ומנכ"ל נוקיה סטיבן אלופ, הכריזו בתערוכת המובייל השנתית בברצלונה על שיתוף פעולה אסטרטגי, שהפך את היצרנית הפינית הדועכת לתלויה לחלוטין בהצלחתה של מיקרוסופט בתחום הסמארטפונים, בעוד מיקרוסופט מצידה נהנית משיתוף הפעולה (החלקי) של חברות אחרות דוגמת סמסונג הקוריאנית, HTC הטייוואנית וחוואווי הסינית.

תהליכי ההתקרבות בין החברות לא היו קלים כלל. אלופ זכה במסדרונות החברה לכינויים כגון "המחבל", בשל גלי הפיטורים הענקיים שביצע כחלק מהפרידה ממערכות ההפעלה הישנות של החברה. אנליסט מסוים כתב לפני כשנתיים בטוויטר כי נראה שאלופ מנסה לצמצם את החברה עד כמה שניתן בזמן כהונתו, כך שכשימכור אותה למיקרוסופט ניתן יהיה לשלוח את מה שיישאר ממנה לרדמונד בקופסת גפרורים.

עתה, מבטיחה מיקרוסופט שהרכישה לא תשפיע על שיתוף הפעולה שלה עם יצרניות אחרות המתבססות על מערכת ההפעלה הסלולרית שלה. בכך היא מחקה את גוגל, שרכשה לפני כשנתיים את מוטורולה מוביליטי אך השאירה אותה עצמאית ועוררה עליה את ביקורתם של העובדים, שטענו כי גוגל מנצלת את בעלותה עליהם כדי להתערב בעבודתם אך לא מעניקה להם את אותו יתרון על מנת לחוות את דעתם.

>> למה אין סיכוי שמישהו בישראל ישתמש בווינדוס פון

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגיות: נוקיה   מיקרוסופט  
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן