העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מהעולם | mako

בעולם

העולם עכשיו
העולם עכשיו

מחפשים אוכל זול? חנות חדשה בארה"ב תציע מזון פג תוקף

האם מזון שפג תוקף ראוי למאכל? התשובה היא ככל הנראה כן. חנות אמריקנית חדשה תמכור מזון פג תוקף שיבושל וייארז מחדש. בעלי היוזמה הוא דאג ראוך, מבעליה של הרשת המצליחה טריידר ג'ו שבארה"ב. בישראל, אגב, מכירת מזון פג תוקף נחשבת לעבירה פלילית שעונשה עד שנת מאסר. "מדובר בגימיק מעניין למדינה מחמירה כמו ארה"ב"

יעל קישון | mako | פורסם 29/09/13 06:30:28

פלפלים וירקות בשוק ירקות ופירות יארזו וימכרו בשנית | צילום: Bruce Block, Istock האם תרוצו לקנות אוכל שכבר זרקתם? מסתבר שיש מי שהיה מוכן לעשות את זה תמורת מחירים זולים יותר. דאג ראוך, מי ששימש בעבר כנשיא של רשת הסופרמרקטים האמריקנית המצליחה "טריידר ג'ו", החליט לפתוח רשת מכולות שתמכור מזון פג תוקף במחירים משתלמים במיוחד. "שליש מהאוכל בעולם נזרק, ארה"ב מבזבזת כ-40% מהמזון שנזרק לפח ואנחנו נדאג לשימוש חוזר שלו", הוא מסביר את ההחלטה.

מחקר שנערך בארה"ב מגלה, כי תשעה מתוך כל עשרה אמריקנים זורקים אוכל לפח מבלי לבדוק אם הוא אכן  פג תוקף והאם הוא עדיין טעים למאכל. עלות המזון שנזרקת לפח בארה"ב מסתכמת בכ-165 מיליון דולר בשנה.

"פירות וירקות יארזו וימכרו מחדש"

שוק המזון החדש יתמחה במכירת אוכל פג תוקף בדגש על  פירות וירקות שייארזו מחדש ויימכרו במחירים מוזלים מאוד למשך מספר ימים. הפרוייקט שישלב גם מסעדה וגם דוכני שוק, יושק בשנה הבאה בשכונת דורצ'סטר בבוסטון ויקרא: "Daily Table". "גם בתעשיית המזון שלנו יש חברות שממחזרות את המזון שלהן, מבשלות אותו מחדש ומגישות אותו לקהל הצרכנים", מדגיש ראוך.

הרעיון החדשני יהפוך את המזון שלא היה ראוי למאכל על ידי האנשים שזרקו אותו לתזונתי. "זו אפשרות זולה, קלה ומהירה לאנשים שבמקרה אחר יבזבזו את כספם על ארוחת צהריים במקדונלד'ס שגם שם עושים שימוש חוזר במזון", מוסיף ראוך. לדבריו הוא מציע פתרון לטווח ארוך לבעיה שהולכת וגדלה של מזון מבוזבז ברחבי ארה"ב.

"במידה והמוצר פג תוקף, יש סכנה להפרשת רעלים ממנו"

אישה בודקת מוצר בסופרמרקט בישראל מכירת מוצר פג תוקף היא עבירה פלילית | צילום: אימג'בנק / Thinkstock בועז לייבוביץ', מומחה בענף ההסעדה והמזון ובעלי חברת LAC המספקת ייעוץ בתחום המזון וההסעדה מפקפק ברעיון החדש וטוען שלא ניתן לעשות שימוש חוזר במזון שפג תוקף. "לא סתם היצרנים נתנו תאריך בו המזון פג תוקף, היצרן לא רק לא לוקח אחריות על מוצרים אלו אלא שיש סכנה להתפתחות כימית או בקטריולוגית והפרשת רעלים לאחר התאריך המדובר", מדגיש לייבוביץ'.

לייבוביץ מצהיר כי מבחינת הצרכנים, ניתן לאכול מוצרים יומיים-שלושה אחרי שפג תוקפם אך לא ניתן לעשות בהם שימוש חוזר לאורך זמן. "ברור שיש הבדל בין חטיף גרנולה ושוקולד לעומת מוצרי חלב או דגים אך על מנת לחמם ולבשל שוב מאכל שפג תוקף יש לעשות זאת במכשור המתאים ולהגיש אותו למשך יומיים בלבד."

לטענתו, לא ייתכן שארה"ב תרשה לעצמה לפתוח חנות כזאת, "נראה לי שמדובר בגימיק מעניין, במיוחד במדינה מחמירה כמו ארה"ב ששם כל אזרח יכול להגיע לדו"ח תברואתי של משרד הבריאות ולראות כיצד מתנהלות חנויות ומסעדות בשונה מישראל שאין שום פיקוח ציבורי בתחום זה".

אמנם בישראל, יצרן שימכור מזון פג תוקף מסתכן בעבירה על החוק ושנת מאסר, אך בשונה ממדינות אחרות בעולם, בישראל ניתנים פגי תוקף ארוכים יחסית, "הישראלים מתוחכמים, אם היצרן יעניק למוצר תאריך פג תוקף קצר הוא יצטרך לייקר את המוצר שלו והוא לא מעוניין בכך", הוא מוסיף. 

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגיות: אוכל   מזון פג תוקף   ארה"ב  
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן