קולורדו: אימפריית הזהב הירוק
לאחר שקולורדו הפכה למדינה חוקית לייצור קנאביס, משקיעים ובעלי עסקים רבים נוהרים לענף ומגלגלים כסף רב בתעשיית המריחואנה


40% מהאמריקנים הודו שהם צורכים את סם הקנאביס, הרופאים בארה"ב טוענים כי מדובר בחומר לא ממכר אשר הוכיח את עצמו בטיפולים רפואיים. שוק המכירות של הקנאביס בקולורדו הסתכם בכ-600 מיליון דולר לאחר התרת צריכת המריחואנה ב-2012. במאי 2013 נכנס לתוקפו החוק שמאפשר שימוש במריחואנה למטרות הנאה מעבר לשימוש הרפואי.
תעשיית הסמים המשגשגת קשורה לתחומים נוספים ומעודדת שיתוף פעולה מצד יזמים ומשקיעים בתעשיית הביטחון, התוכנה, השקעות, הון ופרסום וכך מספקת עבודה לאנשים רבים המעורבים ישירות במכירת מריחואנה. בעקבות הלגליזציה של הסם, הפך שוק הסמים לשוק רווחי ביותר והגדיל את הכנסות המדינה בכ- 130 מיליון דולרים.

לטענתו, גורמים רבים שאפו להפוך את הסם לחוקי על מנת שיוכלו לזכות ברווחים. היקי מספר כי דיבר עם עורכי דין רבים שעזבו את מקום עבודתם על מנת להפוך את התעשייה שהייתה בשלבי צמיחה לחוקית מבחינה משפטית. מומחי חקלאות רבים ראו בגידול מריחואנה את ההכנסה הטובה ביותר שלהם בשוק.
למרות היתרונות הרבים, היקי מדגיש כי ישנם קשיים רבים בשוק המשגשג. היזמים בענף המריחואנה נתקלים בבעיות ייצור, מגבלות בנקאיות ומסים גבוהים. בנוסף, נתקל בביקורו בסיפורים קורעי לב של חולים שמשתמשים באופן קבוע במריחואנה.
תעשיית הסמים בדנבר קולרדו היא תעשייה עצומה שמרוויחה הון תועפות בשנה, דבר שלא ניתן לראות ברחבי העולם כולו. זו הפעם הראשונה לאחר 150 שנה, כי התעשייה הופכת משקיעים רבים לעשירים ולמעשה כולם נוהרים אחר הזהב החדש.