mako
פרסומת

גרמניה: האקרים שדדו 45 מיליון דולר דרך הרשת

את מעשי השוד ביצעו באמצעות חדירה למערכות סליקה ושימוש במספרים של כרטיסי אשראי, על פי החשד, החשודים ההולנדים היו חלק מרשת האקרים שביצעה מעשי שוד נוספים באמצעות האינטרנט

מערכת העולם עכשיו
העולם עכשיו
פורסם:
האקרים צילום גטי
צילום: אימג'בנק/GettyImages
הקישור הועתק

בסוף השבוע דיווחה משטרת גרמניה על מעצרם של שני האקרים החשודים כי באמצעות שימוש בכרטיסי אשראי, הצליחו למשוך 45 מיליון דולר. החשודים, אזרחי הולנד, השתמשו בכרטיסים שהונפקו על ידי שני בנקים במזרח התיכון. הם ביצעו לא פחות מ-36 אלף משיכות ב-27 מדינות. את המשיכות ביצעו תוך 10 שעות במהלכן שדדו 45 מיליון דולר. הם נהגו לחדור למערכות ה-IT של חברות סליקה ולהוציא מהם את מספרי כרטיסי האשראי בהם השתמשו לביצוע השוד. את הכסף העבירו לחשבון בנק במיאמי כדי להלבינו.

על פי החשד, החשודים היו חלק מרשת האקרים שביצעה מעשי שוד באמצעות האינטרנט. בסוף השבוע הוגשה בארצות הברית תביעה נגד חלק מחברי הרשת שמנתה שמונה אנשים. אלברטו לג'וד-פנה, שהיה מנהיג החבורה, נרצח ברפובליקה הדומיניקנית בחודש שעבר. לדבריי הפרקליטות האמריקאית, החבורה פעלה כשלוחה של ארגוני פשע מחוץ לארה"ב. "במקום אקדחים ומסיכות השתמשו חברי הרשת במחשבים ניידים ובאינטרנט", אמרה לורטה לינץ', התובעת של מחוז מזרח ניו-יורק. היא ציינה ש-"חברי הרשת פעלו במהירות והגיעו למערכות IT של תאגידים גדולים".