העולם עכשיו עם אירועים ודיווחים מיוחדים מהארץ ומהעולם | mako

המיוחדים

העולם עכשיו
העולם עכשיו

ממה הבריטים כל כך מתלהבים?

250 עיתונאים ו-8 ניידות שידור ממוקמים מחוץ לבית החולים סנט מארי במערב לונדון וממתינים לתינוק המלכותי. גם תיירים מכל העולם מגיעים לצפות בשיגעון ואנחנו מנסים להבין למה? "בית המלוכה הוא הטלנובלה הכי גדולה עבור הבריטים. אנשים עם דם כחול שחיים מול עינינו, מסתבכים בשערוריות, בוגדים וגם יולדים". ואיזה שם מוביל בסוכנויות ההימורים?

לירן מוסלי | העולם עכשיו | פורסם 22/07/13 13:40:31
התרגשות שיא. העיתונאים בבריטניה, היום הטירוף בחוץ. 250 אנשי תקשורת מכל העולם | צילום: ליאור פרידמן

אחרי שבועיים של שינה מחוץ לבית החולים סנט מרי במערב בלונדון, נדמה שסבלם של מאות העיתונאים הממתינים עומד להגיע לקיצו והתינוק השלישי בתור לכס המלוכה ייצא לאוויר העולם.

המדרכה מול הכניסה הראשית של אגף ה"לינדו" עמוסה. מדובר על לא יותר מ-200 מטר שם מפוזרים 250 צלמים אנשי צוות וכתבים. חלקם הקימו חצובות וסולמות כדי לשפר עמדות וגם כדי לסמן טריטוריה. כשמונה ניידות לוויניות חונות מחוץ למתחם. חלקם משדרות בלייב את האירועים (שלא קורים). ב"סאן" למשל, יש שידור רציף מבית החולים. הם קוראים לזה "The baby monitor" ורשתות החדשות בטלוויזיה הבריטית חוזרות לעדכונים חיים כל הזמן מבית החולים. למרות שהם המתינו שבועיים, אף צלם לא הצליח לצלם את הזוג המלכותי נכנס לבית החולים.

כותרת דיילי מייל קייט יולדת הדיילי מייל. הצליחו לצלם את מכונית המאבטחים, אך לא את קייט

בהיעדר אירועים, הפכו הצלמים והכתבים לאטרקציה בפני עצמם ומראיינים אחד את השני, אבל משתדלים לפחות שזה לא יהיה מאותה מדינה. במקום ניתן למצוא צוותים מאיטליה, גרמניה, ספרד, ארצות הברית ואפילו יפן. חלק מצלמי הסטילס מצלמים שוב ושוב את הבנין בן החמש קומות בו נמצאת הדוכסית.

הוותיקים משווים את ההיסטריה לימים בהם הנסיכה דיאנה ילדה. כתב NBC אירגן הימור קבוצתי על מין היילוד, יום ושעה. מי שרוצה להשתתף שם 5 ליש"ט, והכתב הקרוב ביותר ייקח את כל הקופה.

"אין בגרמניה בית מלוכה, אז אנחנו נסחפים עם זה"

מילא זה שיש שם מאות צלמים, זאת הפרנסה שלהם. אבל מה עושים שם מבקרים מכל העולם? מתיו ודונה הרולד, למשל, הגיעו ממישיגן בארצות הברית. "התינוק המלכותי בעמוד הראשון גם בארצות הברית", הם סיפרו לדיילי מייל, "אז גם אנחנו מתרגשים והיינו חייבים לבוא לחוות את זה מקרוב. ביקשו מאיתנו לחזור עם כמה שיותר עיתונים ומזכרות מהתינוק".

אבל הם לא היחידים כמובן. לינט טריינור הוא עובד דואר ממלבורן. הוא מספר שבאוסטרליה יש סט בולים מלכותי המוכן להדפסה ברגע שהתינוק ייצא. ורוניקה שוורץ הגרמניה מתרגשת גם היא: "אין לנו שום דבר כמו משפחת המלוכה בגרמניה, ולכן גם אנחנו נסחפים עם זה".

"בית המלוכה- שילוב של הדרת כבוד ובידור להמונים"

"האנגלים באופן מאד מוזר השאירו את בית המלוכה על כנו והפכו אותו לטלנובלה הכי גדולה בחיים", אומר ל-mako אבי מלר, אנגלופוב ידוע, "עם המון פרשיות עסיסיות, עוד מהימים של אדוארד השלישי וגברת ג'ונס, דרך מה ראו בסרט 'נאום המלך', ועד הנסיכה דיאנה שהוסיפה את הפלפל והפיקנטריה האיומה והמרגשת. לאורך כל השנים הבריטים התייחסו למלוכה בשילוב של הדרת כבוד ובידור להמונים. יש ציניות ותמיד היתה, ויש גם ביקורת, למשל על ההוצאות העצומות שיוצר בית המלוכה על משלמי המיסים, אבל תמיד מתלווה לזה גאווה גדולה".

הבייבי מוניטור של הסאן הבייבי מוניטור של הסאן. עוקבים אחרי כל רגע ורגע

"מוזר שגם פה מתרגשים מזה, שכל כלי התקשורת בעולם ובארץ ממהרים ליישר קו עם ההיסטריה האנגלית. אולי כי זה נשאר המקום בו אנחנו מדווחים על משהו טוב, ונשארו מעט מאד מקומות כאלה. זאת רכילות, אבל לא צהובה, אלא נעימה שעושה טוב. מסתבר שהאנשים עם הדם הכחול חיים מול עינינו בארמונות, אבל הם גם בני אנוש, ובוגדים ומסתבכים וזה המקום הכי קרוב שאפשר להגיע אליהם. וזה עושה לנו טוב".

בישראל מתגודדים פחות בשמחות ויותר באסונות

פרופ' גבי ברבש "זוכר שני מקרים דומים: אשפוז אבי כהן ורצח רבין". פרופסור גבי ברבש | צילום: חדשות 2

"התגודדות של מאות צלמים ומבקרים מחוץ לבית החולים זכורה לי ממקרי עבר גם בישראל", אמר פרופסור גבי ברבש, מנהל בית החולים איכילוב, "אני זוכר בעיקר את רצח רבין, שנמשך ערב שלם, האשפוז של אריק שרון והאשפוז של שחקן הכדורגל אבי כהן".

"גם במקרה של רבין וגם עם אבי כהן התמודדנו עם עשרות עיתונאים, אבל אין מה לעשות. יותר משזה מתאר את העיתונאים, זה מעיד על העניין הציבורי. במקרה של אבי כהן ממש הופתעתי, מה שהיה סביבו מבחינה תקשורתית היה הרבה יותר ממה שזוכים לו שרים או פרסונות ציבוריות אחרות. הוא היה איש מאד אהוד, שחקן של מכבי תל אביב והיה המון עניין ציבורי גם בגלל נסיבות המקרה. אני מניח שזה קשור לכך שבארץ מאד אוהבים ספורט וכדורגל. להם יש ספורט משלהם, וזה בית המלוכה הבריטי. הם אוהבים לאהוב אותו. בארץ בית מלוכה לא היה מחזיק מעמד, הרי ישר היו אומרים: מה פתאום מגיע להם?"

8,000 דולרים ללילה באגף לינדו

בבריטניה פורסם השבוע שמחיר אגף "לינדו" אותו שכרה לטובת הלידה עומד 8,000 דולרים ללילה ויכול גם להגיע ל-15 אלף דולר, תלוי בתוספות. באגף נולדו גם הנסיכים וויל והארי. ההימורים על שמו של העומד ללדת מעסיקים את סוכנויות ההימורים בימים נטולי ספורט כמו היום. השמות הפופולריים ביותר בסכונויות הם ג'יימס וג'ורג'. ההערכה היא שלא משנה מה יהיה השם, מיד ייקראו על שמו מאות תינוקות שייולדו בחודשים הקרובים.

חתונתם של וויליאם וקייט הכניסה 350 אלף ת אז איך יקראו לתינוק? ג'ורג' או ג'יימס? | צילום: רויטרס

כתבי בית המלוכה, שחלקם מקבלים מידע מועדף על העיתונאים האחרים, מספרים שאת המידע על הולדת התינוק תקבל המלכה ישירות מוויל בשיחת טלפון. היא לא אמורה להגיע לבית החולים כדי לא לגרום לבעיות אבטחה, בשעה שהבית חולים ממילא כמעט וקורס מעומס.

אחרי הלידה, יעמדו בתור שלושה יורשים לבית המלוכה. הראשון הוא הנסיך צ'ארלס, שממתין לתורו כבר 61 שנים, השני הוא ווילהאם, ואחריו, יורש העצר שעוד לא נולד.

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן